Skip to content

FM Mattsson Mora Group noteras på Nasdaq Stockholm

I dag den 10 april inleds handeln i FM Mattsson Mora Group ABs B-aktie under kortnamnet FMM på Nasdaq Stockholm. Intresset från institutionella investerare och allmänheten i Sverige har varit mycket stort och aktien blev kraftigt övertecknat inför noteringen. Priset per B-aktie var 68 kronor, vilket motsvarar ett marknadsvärde om 914 miljoner kronor.

FM Mattsson Mora Group firade 150-års jubileum 2015 och är ett av Sveriges mest anrika företag. Företaget bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av vattenkranar under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa. Koncernens huvudmarknad är Norden och FM Mattsson Mora Group har idag en marknadsledande position i Sverige och är en av de ledande aktörerna i de övriga nordiska länderna.

Baker McKenzie var legal rådgivare till FM Mattsson Mora Group i samband med erbjudandet och börsnoteringen. Baker McKenzies team leddes av Joakim Falkner med huvudsaklig assistans från Henric Roth, Stefan Balazs, Johanna Flink, Per Blom, Ian Gulam, Linnea Back och Patrik Sedlar.
Swedbank var Global Coordinator och Sole Bookrunner i samband med börsnoteringen.

Kontakt
Joakim Falkner, advokat och partner, Baker & McKenzie, tfn 08-566 177 80, joakim.falkner@bakermckenzie.com
Jenny Bildsten, marknadsansvarig, Baker & McKenzie, tfn 070-318 9043, jenny.bildsten@bakermckenzie.com

 

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande advokatbyråer med inriktning på affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 47 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem. www.bakermckenzie.com

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt