Skip to content

DLA Piper förstärker med ytterligare spetskompetens

DLA Piper fortsätter utveckla erbjudandet till sina klienter genom att rekrytera de båda framstående advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare. Mikael kommer fokusera på transaktioner och avtal inom teknologisektorn och Björn kommer bistå DLA Pipers klienter inom arbetsrätt.

– Med Mikael och Björn, båda erkänt skickliga jurister med gedigna erfarenheter och kunskaper, som delägare tar vi ännu ett steg i DLA Pipers ambition att vara den bästa affärsjuridiska partnern för företag med ambitioner på den svenska och nordiska marknaden, säger Peter Näslund, Managing Partner för DLA Piper i Sverige.

Mikael Moreira har stora erfarenheter inom privat M&A, venture capital och kommersiella avtal genom sitt arbete för såväl riskkapitalbolag som börsbolag och tillväxtbolag, framförallt inom teknologisektorn. Mikael har varit verksam på välrenommerade advokatbyråer sedan 2007 och kommer närmast från Osborne Clarke där han var partner. Han började på DLA Piper den 23 januari 2019.

– Jag ser mycket fram emot att få vara delaktig i den fortsatta framgången för en av världens största advokatbyråer och att få skapa affärsnytta för såväl svenska som nordiska och internationella klienter, säger Mikael Moreira.

Björn Rustare arbetar med arbetsrättsliga frågor sedan 2003, och har tidigare varit verksam som advokat vid andra ledande advokatbyråer och som bolagsjurist inom arbetsrätt vid internationella svenska bolag. Björn är rådgivare till främst större bolag gällande arbetsrättsliga frågor i vid bemärkelse och ses som en av de ledande i Sverige inom sitt område. Björn kommer närmast från Osborne Clarke där han var partner. Han började på DLA Piper vid årsskiftet.

– DLA Pipers ledande position inom arbetsrätt är förstås tilltalande för mig och det är inspirerande att vara med och bygga vidare på det imponerande arbete som görs för alla klienter, säger Björn Rustare.

Den 1 januari började även Peter Sarkia som delägare på DLA Piper. Peter bistår klienter inom försäkrings- och återförsäkringsrättsliga frågor, samt överlåtelser av försäkringsverksamhet och avancerade samarbeten mellan svenska och utländska försäkringsgivare. Peter kom till DLA Piper från MAQS i Stockholm där han var partner och ordförande.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Niklas Jansson, Marknadschef DLA Piper Sverige, 070-239 57 72, niklas.jansson@dlapiper.com

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt