Skip to content

Delphi belönas med Justitiapriset 2017 för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor

Igår mottog Delphi det allra första Justitiapriset och prisades för sitt arbete inom jämställdhetsfrågor. Justitiapriset är en utmärkelse som delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som arbetar bäst med jämställdhet.

Juryns motivering löd:Årets vinnare visar att jämställdhetsarbete kan genomsyra det dagliga och kommersiella arbetet på en advokatbyrå. Genom sitt ambitiösa arbete med så väl struktur, kultur och balans har årets vinnare imponerat på juryn. Årets Justitiapris tilldelas Advokatfirman Delphi.

”Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit tilldelade Justitiapriset. Vi har växlat upp vårt arbete kring hur vi skapar en bättre och mer jämställd arbetsplats och vi ser det här priset som ett kvitto på att vi är på rätt väg. Samtidigt har vi och vår bransch många utmaningar kvar inom jämställdhetsområdet, så vi ska inte slå oss till ro nu, utan ser det här som en sporre inför vårt fortsatta arbete”, säger David Aversten, managing partner på Delphi.

Totalt deltog 15 affärsjuridiska byråer som först svarade på en enkät om sitt arbete med jämställdhet, struktur och kultur. Sedan anonymiserades byråerna innan en noggrant utvald jurygrupp bestående av namnkunniga och välrenommerade jurister och branschpersoner röstade och därefter utsåg en vinnare.

Läs gärna mer om Justitiapriset här: http://justitiapriset.se/om-justitiapriset/.

-------

Advokatfirman Delphi är en av de främsta affärsjuridiska advokatbyråerna i Sverige. Vi hjälper våra klienter genomföra företagsförvärv och fusioner. Vi agerar rådgivare gällande frågor rörande bank, finans och aktiemarknad. Vi processar i domstol, skiljeförfaranden och har erkänt hög kompetens inom offentlig upphandling, miljörätt och fastighetsrätt.

Ett stort antal av oss är specialister inom högteknologiska områden som IT, immaterialrätt och life science. Vårt drivna arbetssätt och vårt intresse för teknik och affärer är förmodligen en del av svaret på våra framgångar. Vi får ofta beröm för vår affärsmässighet och förmåga att förstå klientens verksamhet.

Våra klienter finns främst i Skandinavien, Europa och Nordamerika. Vi samarbetar också med advokatbyråer över hela världen och hjälper regelbundet klienter i internationella ärenden. Vi är totalt omkring 185 medarbetare, varav fler än 120 jurister. Våra kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt