Skip to content

Delägare från Danowsky & Partners bildar ny byrå

Den 1 januari 2019 startade L&L Advokatbyrå AB sin verksamhet. Byrån är grundad av fyra advokater från Danowsky & Partners. Målet är att bygga upp en ledande högkvalitetsbyrå med inriktning på fasta priser och nya alternativa samarbetsmodeller.

L&L Advokatbyrå är en ny typ av byrå som väljer att helt fokusera på fasta priser och nya samarbetsmodeller. Avsikten är att skapa större transparens och förutsebarhet för kunderna. Nya digitala verktyg och en organisation som byggs utifrån dagens förutsättningar ska samtidigt öka effektiviteten.

”Vi har under de senaste åren upplevt att allt fler kunder frågar efter alternativa prismodeller och större transparens”, säger Ann Nilsson, en av grundarna och tidigare MP på Danowsky & Partners. ”Samtidigt är det främst andra aktörer än etablerade advokatbyråer som kommit fram med nya affärsmodeller och mera digitaliserade erbjudanden. Vår ambition är att ändra på det och erbjuda paketerade lösningar av även de mest kvalificerade advokattjänsterna på marknaden till fasta priser.”

L&L Advokatbyrå har en ambition att snabbt växa. Förhoppningen är att locka till sig jurister från andra ledande byråer eller erfarna bolagsjurister som vill vara med och bygga upp en ny typ av advokatbyrå.

”Vi har velat skapa en annan typ av arbetsplats”, säger Mattias Meinhardt, en annan av grundarna. ”Vår ambition är att skapa en miljö där juristerna i hög grad själva kan styra över hur, var och hur mycket de vill jobba. Vi vill komma ifrån den typiska up-or-out-modellen och ge unga jurister möjlighet att utvecklas som advokater på sina individuella villkor.”

De advokater som grundat byrån är Ann Nilsson, Johan Lidbeck, Mattias Meinhardt och Mårten Lundmark.

För mer information kontakta:

Mattias Meinhardt: mattias.meinhardt@landl.se, 070-333 86 35.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt