Skip to content

Baker McKenzie biträder THQ Nordic i förvärv av 18POINT2 och Warhorse Studios

Spelbolaget THQ Nordics helägda dotterbolag Koch Media GmbH har ingått avtal om förvärv av 18POINT2 Pty Ltd, en av Australiens ledande förläggare av spelprodukter, och av Pragbaserade Warhorse Studios s.r.o., studion bakom Kingdom Come: Deliverance.

Med förvärvet av 18POINT2 utökar THQ Nordic sitt globala nätverk och bygger en stark lokal plattform för fortsatt utveckling i Australien och Nya Zeeland. Köpeskillingen uppgår till 2,41 miljoner euro motsvarande 1,9 miljoner euro på en kassa- och skuldfri basis, plus tilläggsköpeskilling om maximalt 0,41 miljoner euro kopplad till uppfyllandet av ett antal kommersiella mål.

Warhorse Studios är en ledande spelutvecklare av RPG-spel till PC och konsol. Studion är baserad i Prag, vilket gör den till THQ Nordics första ägda utvecklingsstudio i Tjeckien. Köpeskillingen uppgår till 42,8 miljoner euro motsvarande 33,2 miljoner euro på en kassa- och skuldfri basis. 

Baker McKenzie är THQ Nordics legala rådgivare i samband med båda transaktionerna. Baker McKenzies team består bland annat av Joakim Falkner, Anna Orlander, Ian Gulam och Erik Holmgren, med stöd av kollegor vid kontoren i Sydney och Prag.

Om THQ Nordic
THQ Nordic förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med över 100 ägda varumärken. THQ Nordics aktier är noterade på Nasdaq First North Stockholm.

Kontakt 
Anna Orlander, partner, Baker McKenzie Stockholm, +46 8 566 177 19, anna.orlander@bakermckenzie.com
Joakim Falkner, partner, Baker McKenzie Stockholm, +46 8 566 77 80, joakim.falkner@bakermckenzie.com

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt