Skip to content

Baker McKenzie biträder McDonald’s i försäljningen av deras nordiska restauranger

Advokatbyrån Baker McKenzie i Stockholm har biträtt McDonald’s i samband med förvärvsavtal samt Master Franchise med Guy Hands, som ska bedriva samt vidareutveckla McDonald’s restauranger i de nordiska länderna som Developmental Licensee.

McDonald’s är världens ledande globala restaurangkedja med över 36 000 restauranger i över 100 länder. Cirka 435 restauranger finns i de nordiska länderna, av vilka mer än 95 procent bedrivs under franchiseform. McDonald’s är den ledande QSR-operatören (Quick Service Restaurant) i regionen.

Förvärvet förväntas att slutföras omkring slutet av Q1 2017.

Baker McKenzies team i Stockholm leds av Costin Mihailescu och Sten Bauer med assistans av Sofia Törnroth-Nyberg och Linda Lingebrand.

Roschier är legal rådgivare till Guy Hands i samband med transaktionen.

För mer information om transaktionen:  http://news.mcdonalds.se/se/news-stories/2017/McDonald-s-Corporation-Forms-Strategic-Partnership

Kontakt 
Sten Bauer, partner, Baker McKenzie Stockholm, tfn 08-566 177 92, sten.bauer@bakermckenzie.com
Jenny Bildsten, marknadsansvarig, Baker McKenzie, tfn 070-318 90 43, jenny.bildsten@bakermckenzie.com  

Om Baker & McKenzie 
Baker McKenzie är en av världens ledande advokatbyråer med inriktning på affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 47 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem. www.bakermckenzie.com

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt