Skip to content

Baker & McKenzie biträder Daimler i försäljningen av Mercedes Stockholmsanläggningar

Daimler träffade den 6 december avtal om att sälja sina Mercedesanläggningar i Kista/Akalla, Danderyd och Södertälje till Upplands Motor. Försäljningen är ett led i Mercedes ambition att ta en starkare position på Stockholmsmarknaden. Affären gäller både personbilar, transportbilar och lastbilar och tillträdet planeras till mars 2017.

De sålda anläggningarna har enligt uppgift en gemensam omsättning på 1,6 miljarder kronor , en försäljningsvolym på 2 300 nya fordon och 170 anställda.

Avtalet är villkorat av ett godkännande från Konkurrensverket.

Baker & McKenzie Advokatbyrå biträdde Daimler i transaktionen. Från Baker & McKenzie Stockholm deltog i huvudsak Sten Bauer, Tobias Edenman, Anna Orlander och Johan Zetterström. Upplands Motor företräddes av PWC Corporate Finance Legal genom Björn Ulvgården.

Kontakt
Sten Bauer, Managing Partner, Baker & McKenzie Stockholm, tfn 08-566 177 92, sten.bauer@bakermckenzie.com
Jenny Bildsten, marknadsansvarig, Baker & McKenzie, tfn 070-318 9043, jenny.bildsten@bakermckenzie.com  

Om Baker & McKenzie 
Baker & McKenzie är en av världens ledande advokatbyråer med inriktning på affärsjuridik. Sedan 1949 har Baker & McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker & McKenzie fler än 13 000 medarbetare på 77 kontor i 47 länder. I Sverige finns Baker & McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem. www.bakermckenzie.com

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt