Skip to content

Elgiganten vinner delseger mot Media Markt i Marknadsdomstolen

Elgiganten och Media Markt slåss ännu en gång i domstol om begreppet ”Norra Europas största elektronik- och vitvarukedja”.

 

I december 2009 meddelade Marknadsdomstolen en dom mellan hemelektronikkedjan Media Markt och konkurrenten Elgiganten där Elgiganten, vid vite om två miljoner kronor, förbjöds påstå att bolaget var ”Norra Europas största elektronik- och vitvarukedja”.

I juni 2011 förpliktigade tingsrätten Elgiganten att betala vitet men hovrätten beslutade i februari 2012 att återförvisa målet till tingsrätten. Eftersom ägarna till Media Markt, Media-Saturn, överklagade har domen ännu inte vunnit laga kraft.

Media-Saturn har nu yrkat att Elgiganten vid löpande vite om en miljon kronor ska förbjudas att påstå att bolaget är ”Norra Europas största elektronik- och vitvarukedja”. Elgiganten menade att talan skulle avvisas eftersom den avsåg ett påstående som redan hade förbjudits av Marknadsdomstolen.

Och Marknadsdomstolen kommer nu fram till att marknadsföringen får anses vara samma marknadsföring som den som tidigare har prövats. Den tidigare domen har därför kvar sin rättsliga betydelse eftersom det inte föreligger något lagakraftägande avgörande på utdömande av det utsatta vitet. Media-Saturns talan avvisas därför.

 


 

  • Veronica Hult

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt