Skip to content

"Kompetent och driven person" - Nils Öberg ny generaldirektör på Försäkringskassan

Nils Öberg och Socialförsäkringsminister, Annika Strandhäll (S). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen har idag utsett Nils Öberg, nuvarande generaldirektör vid Kriminalvården, till ny general-direktör vid Försäkringskassan. Nils Öberg tillträder tjänsten som nu generaldirektör den 3 juni 2019. 

 

- Nils Öberg är en kompetent och driven person med stor erfarenhet av svensk statsförvaltning. Han har regeringens tydliga uppdrag att utveckla Försäkringskassan vidare som en myndighet som bygger på förtroende, trygghet och stolthet, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Nils Öberg har sedan 2012 varit generaldirektör för Kriminalvården och har en lång statstjänstemannakarriär bakom sig. 

Han är doktorerad i statskunskap, haft flera internationella uppdrag och varit såväl departemenstsråd som expeditionschef vid Justitiedepartementet.

-  Jag är glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med styrelsen leda Försäkringskassan de närmaste åren. Förtroendet för myndigheten blir central i ledningsarbetet och därmed också strävan att öka respekten för de tjänstemän som dagligen hanterar ett stort antal mycket komplexa beslut, säger Nils Öberg, ny generaldirektör för Försäkringskassan.

- Försäkringskassan är en av statens största arbetsgivare. Ett tryggt och bra arbetsklimat kommer därför också att vara en högt prioriterad fråga, säger Nils Öberg, ny generaldirektör för Försäkringskassan.

Nils Öberg kommer att tillträda den 3 juni 2019.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt