Skip to content

Inget uppsåt när kvinna på fotbollsmatch brändes med bengalisk eld

Foto: Anders Wiklund/TT

Mannen kastade en bengalisk eld på en kvinna, och dömdes för misshandel. Nu friar hovrätten honom för uppsåtsbrott - och dömer honom istället för vållande till kroppsskada. 

 

Det fanns inget uppsåt att skada när en man kastade en bengalisk eld på en kvinna i samband med en fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Hammarby på Gamla Ullevi i Göteborg i april 2018, menar Hovrätten för Västra Sverige.

Satt med sin familj
Kvinnan har fått blånader efter att ha träffats av bengalen på den läktarsektion där hon suttit tillsammans med sin familj. Det framgår av en videoupptagning att det varit mannen som kastat bengalen - men han har själv uppgett att han bara försökt träffa några hemmasupportrar som "stått och hetsat" mot bortafansen.

"Kanske hade avstått"
Göteborgs tingsrätt fällde mannen för att han misshandlat kvinnan och ha försökt misshandla de supportrar som han pratat om. Hovrätten godtar dock att mannen från sin position inte har sett kvinnan, som hade sin dotter med sig - och menar att han kanske skulle ha avstått om han gjort det.

Han döms nu istället för vållande till kroppsskada. Påföljden blir villkorlig dom och 60 dagsböter.

  • Alt-texten
    Isak Bellman

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt