Skip to content

Han är ny generalsekreterare för Brottsofferjouren - "hedrad över uppdraget"

Fredrik Mellqvist, ny generalsekreterare för Brottsofferjoren. Foto: BOJ

Fredrik Mellqvist är ny generalsekreterare för BrottsofferjourenSverige (BOJ). Han tillträdde posten igår, den 15 maj, efter att den tidigare generalsekreteraren, Eva Larsson, avled för en dryg månad sedan. 

 

- Vi är mycket glada över att kunna presentera Fredrik Mellqvist som ny generalsekreterare. Han har en gedigen erfarenhet av vår organisation och jag har det största förtroende för honom efter att ha arbetat tillsammans i tio år, säger förbundsordförande Sven-Erik Alhem.

Fredrik Mellqvist kommer närmast från posten som vice generalsekreterare. Han har en bakgrund som jurist och började arbeta för Brottsofferjouren Sverige 2009.

Tidigare har han bland annat varit ansvarig för att utveckla Brottsofferjourens vittnesstödsverksamhet och driva hela organisationens utveckling framåt.

- Jag är hedrad över uppdraget att – i nära samarbete med styrelsen och lokala brottsofferjourer – leda vår organisation med skickliga medarbetare som dagligen gör skillnad för många brottsutsatta, vittnen och anhöriga, säger Fredrik Mellqvist.

– Jag ser fram emot att arbeta för stärkta rättigheter för brottsutsatta. En viktig fråga nu är att verka för en ny brottsofferlag som kan utgöra en grund för att säkerställa en implementering av EU:s brottsofferdirektiv i praktiken – oavsett var brottsoffret bor och var i landet brottet sker.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt