Skip to content

Förstärk förmågan att förebygga återfall i brott – riksdagen riktar uppmaningar till regeringen

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förra veckan riktade riksdagen fyra tillkännagivanden, uppmaningar, till regeringen gällande kriminalvården. Bland annat uppmanar riksdagen regeringen att förstärka kriminalvårdens arbete med att förebygga återfall i brott och inrätta en särskild enhet inom Kriminalvården för ungdomar som begår grova brott.

 

Riksdagen beslutade om uppmaningarna i samband med behandlingen av motionsförslagen från den allmänna motionstiden år 2018.

De frågor som fick bifall var motionsyrkandena som innehöll uppmaning om att förstärka Kriminalvårdens arbete med att förebygga återfall, införa ett nationellt exitprogram för personer som vill lämna det kriminella livet, införandet av en särskild enhet inom Kriminalvården som ska ta över ansvaret för unga som begått grova brott, och att Kriminalvården ska samarbeta med andra länder för att få fler utländska medborgare att avtjäna straffet i hemlandet.

Övriga motioner om kriminalvårdsfrågor sa riksdagen nej till.

  • Paulina Stén

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt