Skip to content

Bolagsjurist till Sweco Sverige

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Just nu söker vi en bolagsjurist till vårt svenska affärsområdes juristavdelning med placering vid vårt huvudkontor i StockholmAvdelningen består av tre jurister inklusive chefsjuristen för Sverige som du kommer att rapportera till.

Din kommande roll

Som bolagsjurist kommer du framförallt att arbeta med Swecos verksamheter i Sverige. Arbetet kommer att vara omväxlande och spänna över de flesta rättsområden. I tjänsten kommer du mestadels att hantera kommersiella avtal och tvister. Du kommer även att jobba med offentlig upphandling och konsulträtt. Vidare kommer du att hantera försäkringsfrågor och GDPR. Du kan även komma att bli delaktig i förvärv, affärsetikutredningar samt hålla presentationer inom Swecos organisation.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en jur.kand. examen med flera års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Framförallt är goda kunskaper i kommersiell avtalsrätt och tvistelösning av vikt för tjänsten eftersom du kommer att hantera avtalsfrågor, tvister och skadeärenden. Du bör vara en god förhandlare och van vid att hantera tvister. För rollen behöver du behärska såväl engelska som svenska i tal och skrift. Kunskaper i konsult- eller entreprenadrätt och offentlig upphandling är meriterande.

Om dig

Som person har du lätt för att ta kontakt och nätverka med andra. Du tycker även om att ge råd och service  till olika delar och nivåer av organisationen. Du trivs i rollen som juridisk rådgivare och ser dig själv som flexibel då förändring är en del av vår vardag. Du måste själv kunna planera ditt eget arbete, komma i mål och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Vidare har du sinne och intresse för affärer. Vi ser positivt på att du delar vårt intresse för miljö och hållbarhet.

Sweco erbjuder

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med trevliga och kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Din tjänst kommer att vara såväl bred som varierad. Vi är ett starkt team som täcker upp för varandra och som verkligen gör skillnad. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi samarbetar med våra kollegor runt om i Europa vilket gör att du kommer vara del av en internationell gemenskap.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot Din ansökan! #LI-RT - mer information och ansökan - klicka HÄR

 

Kontaktinformation

Ohlsson Maria, maria.ohlsson@sweco.se,

 

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,9 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt