Skip to content

Biträdande enhetschef till Rättsenheten

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? 
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket erbjuder nu en möjlighet som biträdande enhetschef till Rättsenheten. Rättsenheten är Konkurrensverkets processföringsenhet och företräder myndigheten i mål och ärenden som prövas med stöd av konkurrens- och upphandlingsreglerna. Enheten har ett övergripande ansvar för juridisk kvalitetssäkring och för en enhetlig lagtillämpning. Den ansvarar också för beredningen av lagstiftningsfrågor som berör de lagar som Konkurrensverket har att tillämpa. Enhetens medarbetare medverkar löpande i utredningar och domstolsprocesser. Rättsenheten består för närvarande av tretton medarbetare. Enheten leds av Konkurrensverkets chefsjurist.  
 
Dina arbetsuppgifter  
Som biträdande enhetschef bistår du chefsjuristen i Rättsenhetens utvecklingsarbete samt i arbetsledningen. Du medverkar till att leda medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och utveckling på ett sätt som innebär att det juridiska stödet bidrar till att myndigheten når sina mål. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.  
 
Som biträdande chefsjurist kommer du att ha ett särskilt fokus på enhetens processföring vid allmän domstol samt bistå chefsjuristen med råd och kvalitetssäkring av juridiska frågor, ge stöd i ärenden i konkurrens- och upphandlingsrättsliga frågor, och i andra verksamhetsfrågor av större betydelse för myndigheten. Du deltar aktivt i Konkurrensverkets beredning av ärenden och domstolsprocesser. Du är också delaktig i Konkurrensverkets internationella samarbeten.  
 
Du arbetar nära chefsjuristen och samarbetar med Konkurrensverkets övriga chefer i gemensamma arbetsprocesser. Medarbetarna på enheten består av kvalificerade specialister som tidigare har arbetat som exempelvis domare, advokater och åklagare.  
 
Kvalifikationer  
Som biträdande chefsjurist har du en mycket god juridisk yrkesskicklighet samt mycket goda kunskaper i och mångårig erfarenhet av att driva eller på annat sätt handlägga komplexa domstolsprocesser vid allmän domstol. Dina kunskaper grundas i arbete i domstol, på advokatbyrå, åklagarmyndigheten och/eller förvaltningsmyndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av de rättsområden som ligger inom Konkurrensverkets ansvarsområde och särskilt på det konkurrensrättsliga området.  
 
Du har mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Dessutom har du mycket goda kunskaper i engelska.  
 
Du har intresse för ledarskapsfrågor. Du har hög integritet, är lyhörd, har ett gott omdöme, en mycket god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer. Du har hög arbetskapacitet och förmåga att prioritera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Vad vi erbjuder  
Konkurrensverket erbjuder en stimulerande och ansvarsfull roll i en verksamhet med kompetenta och engagerade medarbetare. Den breda variationen av uppgifter i relation till Konkurrensverkets samhällsviktiga uppdrag gör Rättsenheten till en spännande och attraktiv miljö att bidra och utvecklas i. Vi är en organisation med korta beslutsvägar där utveckling och ständiga förbättringar är i fokus. I juni flyttar vi till nyrenoverade lokaler vid Skanstull. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.  
 
Information och kontakt  
Anställningen är en tillsvidareanställning. Konkurrensverket tillämpar i normalfallet sex månaders provanställning.
 
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Eva Svalfors (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.  
 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2019-05-31 

Mer information och ansökan - klicka HÄR

Välkommen med din ansökan! 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt