Skip to content

Åtal mot flera före detta pastorer i Knutby församling

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Imorgon onsdag åtalas flera personer, före detta pastorer, i Knutby församling - däribland den kvinna som kallas Kristi Brud. Åtalspunkterna är bland annat misshandel samt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Det meddelar Åklagarmyndigheten. 

 

Orten Knutby utanför Uppsala hamnade i mediernas fokus 2004 då Alexandra Fossmo mördades i sin säng och hennes granne Daniel Linde skottskadades i ansiktet. Senare greps, och dömdes Alexandras make Helge Fossmo till livstids fängelse för anstiftan till mord - ett brott som utfördes av den så kallade "barnflickan" som dömdes till rättspsykiatrisk vård. 

I dag meddelade kammaråklagare Liselott Herschend att hon imorgon onsdag kommer väcka åtal mot "tre före detta pastorer i Knutbyförsamlingen". 

De kommer bland annat åtalas för "flera fall av misshandel samt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. En av de åtalade är den pastor som i media kallats Kristi Brud", skriver åklagaren i ett pressmeddelande, 

"Kristi Brud" var storasyster till mordoffret och en av de mest tongivande pastorerna i församlingen. 

  • Eric Tagesson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt