Skip to content

Kröp ned i sängen bredvid sovande man och stal hans bil - döms för bilstöld och försök till grov stöld

Foto: Martina Holmberg/TT

En inbrottstjuv döms nu till åtta månaders fängelse efter att ha brutit sig in hos ett par och krupit ned i sängen bredvid en sovande man - för att sedan stjäla hans bil. 

 

Mannen vaknade mitt i natten av att någon lade sig i sängen bredvid honom. Han vände sig om, såg att den andre personen hade armen höjd över honom och precis då tände hans fru lampan i rummet.

Personen som låg i sängen bredvid honom flög då upp och försvann ut genom altandörren.

Några sekunder senare såg han sin bil försvinna i riktning mot centrum. 

Såg mannen höja kvinnen över hennes man
Mannens fru, som sov ensam i ett sovrum på övervåningen av huset, har berättat att hon vaknade av en duns och då gick ned för att titta till sin man. 

Väl inne i sovrummet såg hon en person ligga bredvid mannen i sängen med en kniv i ena handen som var höjd över hennes make. 

Hon tände då lampan och den okända personen sprang då ut från sovrummet. 

Nekar till att ha befunnit sig i sängen
Tjuven, som greps i parets bil i närheten av huset, har erkänt att han tagit sin i makarnas bostad via altandörren för att stjäla bilen och en laptop som han hittat på golvet i huset. 

Han nekar dock till att han skulle ha lagt sig i mannens säng och hävdar att han bara var intresserad av att stjäla bilen för att "fly Blekninge" med två kamrater. 

Han erkänner dock att den kniv som polisen hittat var hans, men att han haft denna i innerfickan på jackan när han befunnit sig inne i huset. 

Döms till åtta månaders fängelse
Tingsrätten konstaterar att mannens erkännande vinner stöd av målsägandenas berättelser och vad som i övrigt förekommit i målet.

Åtalen är därigenom styrkta och mannen döms till åtta månaders fängelse för tillgrepp av fortskaffningsmedel och försökt till grov stöld.

Han förpliktigas även att betala skadestånd till makarna på totalt 20 600 kronor

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt