Skip to content

Konsumentverket söker Processråd

 

Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. Vi finns i Karlstad och är cirka 200 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller. Du kan läsa mer om Konsumentverket och vårt uppdrag på vår webbplats www.konsumentverket.se 

Som processråd kommer du att arbeta på avdelningen för Konsumentskydd, med placering på Konsumentombudsmannens (KO:s) sekretariat. Avdelningen består även av två rättsenheter, en enhet för produktsäkerhet samt en avdelningsgemensam enhet. Rättsenheterna arbetar med tillsyn och proaktivt arbete inom områden som finansiella tjänster, energi, boende, motor, resor, elektronisk kommunikation och hälsa. Produktsäkerhetsenhetens ansvarsområde är varor och tjänsters säkerhet. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.

Om jobbet

Du för processer i patent- och marknadsdomstolarna, allmän domstol, förvaltningsdomstol och meddelar förelägganden och beslut enligt de lagar vi har tillsyn över. I jobbet ingår dessutom bland annat arbete med remisser, offentliga utredningar och att hålla utbildningar internt och externt. Mediekontakter och internationellt arbete förekommer också och du får även möjlighet att delta i det övriga arbetet inom myndigheten.

Din profil
Du har jur.kand./juristexamen och god processvana från arbete vid domstol som till exempel åklagare, domare eller advokat med notariemeritering.

Du har mycket god analytisk förmåga och arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt med fokus på uppdrag och resultat. Att utveckla dig själv och ditt arbete stimuleras du av. Såväl självständigt arbete som samarbete i olika former passar dig och du har lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter och bakgrund berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Karlstad är tjänstgöringsort.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av bitr. KO/enhetschef Daniel Karfs.
Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för SACO–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här ansöker du

Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg, klicka HÄR.

Det är viktigt att du i ditt personliga brev anger dnr. HR 2019/342

Senast den 25 april 2019 vill vi ha din ansökan.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt