Skip to content

Brottsofferjourens generalsekreterare har gått bort - "varit en drivkraft för utvecklat brottsofferstöd"

Sven-Erik Alhem förbundsordförande, Brottsofferjouren Sverige och numera avlidna Eva Larsson, tidigare generalsekreterare. Foto: Therese Wiberg/BOJ

Eva Larsson, Brottsofferjouren Sveriges generalsekreterare, har avlidit efter en tids sjukdom vid en ålder av 60 år. Eva Larsson var verksam som generalsekreterare från 2001 till dagens datum.

 

 - Vi har med stor sorg och saknad tagit emot nyheten om Eva Larssons allt för tidiga bortgång. Eva har genom sitt outsinliga engagemang varit en drivkraft för att utveckla brottsofferstödet och verka för att alla brottsutsatta ska få sina rättigheter tillgodosedda. Våra tankar går till hennes närmaste, säger Sven-Erik Alhem, förbundsordförande, Brottsofferjouren Sverige.

Eva Larsson kom till Brottsofferjouren Sverige 1995, arbetade först med utbildningsfrågor och tillträdde sedan posten som generalsekreterare 2001. Under hennes ledning har organisationen utvecklats till att nu ge stöd till ungefär 70 000 brottsoffer, vittnen och anhöriga varje år.

– Eva Larssons bortgång är en stor förlust för brottsofferrörelsen i Sverige. Eva arbetade för att Brottsofferjouren ska vara en spjutspets vad gäller brottsoffers rättigheter och tillgång till stöd. Det är ett arbete vi nu kommer att föra vidare i hennes anda, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt