Skip to content

Aktuella rättsfrågor, juridik och lagstiftning - idag lanseras Dagens Juridiks nya poddsatsning

Eric Tagesson, redaktionschef, Stefan Wahlberg, chefredaktör och William Eriksson, redaktör och producent. Foto: DJ

Idag lanserar Dagens Juridiks nya podcast - DJ-podden. Där kommer Dagens Juridiks redaktion, ibland med gäster, att diskutera aktuella rätts-frågor, juridik och lagstiftning. Satsningen är ytterligare ett steg i att bredda tidningens utbud. 

 

 

Juridiken väcker känslor och det finns många ämnen som verkligen behöver och kan diskuteras mer på djupet. Poddformatet lämpar sig väldigt bra för att fördjupa och analysera juridiska nyheter, säger Marcus Bouvin, VD för Blendow Publishing. 

Efter 135 avsnitt av Veckans Juridik i webb-tv format har turen nu kommit till poddformatet där Dagens Juridiks redaktion varje fredag, ibland med gäster, diskuterar veckans hetaste händelser inom juridiken. 

I veckans avsnitt diskuteras, bland annat, anonyma vittnens vara eller inte vara, bevistalan mot barn och en uppmärksammad HD-dom om 100 grova barnvåldtäkter. 

"Efterfrågat från branschen"
I takt med att poddformatet vuxit sig större och större har efterfrågan om en podd i Dagens Juridiks regi ökat. 

- Det är branschen som har efterfrågat mer diskussion och fördjupning kring våra nyheter så detta är en del i vårt arbete för att säkerställa att våra läsare får det som de förväntar sig hos oss, säger Marcus Bouvin. 

- Många av våra regelbunda läsare är sedan länge hängivna poddlyssnare, därför kändes detta som ett väldigt roligt och framför allt naturligt steg för oss att ta, säger William Eriksson, producent för DJ-podden. 

"Mot nästa nivå"
I takt med att Dagens Juridik växer blir den andel av läsekretsen som inte är jurister allt större.

Förhoppningarna med podden är därför att kunna tillfredsställa såväl jurister som de som är intresserade av vad som händer inom den juridiska världen.

- Vi har drivit Dagens Juridik sedan 2007 och når ut långt bortom juristskrået tack vare att juridiken går in i allt. Vi är just nu inne i en fas där vi inom kort kommer att lansera en helt ny plattform som kommer att ta Dagens Juridik till nästa nivå, det är en väldigt spännande resa som vi gör tillsammans med våra läsare, säger Marcus Bouvin. 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt