Skip to content

We are looking for a Legal Counsel/Bolagsjurist till SAS

SAS har varit Skandinaviens flygbolag i över 70 år. Vi har upprepade gånger bevisat vår förmåga att övervinna svårigheter och anpassa sig till de omfattande förändringar som flygindustrin ställs inför. Genom innovation, uthållighet och samarbete har vi hanterat de nödvändiga förändringarna och på så sätt behållit vår position genom åren. Ett aktuellt exempel är hur vi anpassar oss och använder vår innovationskraft för att reducera klimatpåverkan från flygverksamheten, men även vår höga digitaliseringstakt och satsningar på ledarskap och personalnöjdhet. 
 
Legal Counsel / Bolagsjurist till SAS  
 
SAS juristavdelning, SAS Legal Department söker nu en Legal Counsel / Bolagsjurist  
 
Din roll 
Bolagsjuristerna på SAS svarar för den juridiska kompetensen i projekt och ärenden inom hela SAS-koncernen. I din roll ingår att hantera juridiska ärenden som normalt förekommer på en bolagsjuridisk avdelning, primärt kommersiella avtal med leverantörer, agenter och samarbetspartners. Utöver avtalsrätt kan arbetet exempelvis omfatta IT-rätt, marknads- och konsumenträtt och persondatajuridik. På avdelningen förekommer även bland annat konkurrensrätt, leasing- och finansjuridik, associationsrätt samt M&A.  
 
I dina arbetsuppgifter ingår förutom rådgivning, kontraktsskrivning och förhandlingsstöd även viss internutbildning. Arbetet är internationellt och innefattar många externa kontakter.   
 
Bakgrund och profil  
Vi söker dig som har juristexamen med några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från bolag och/eller advokatbyrå och med gedigen förhandlingserfarenhet. Arbetet kräver att du har ett pragmatiskt och affärsmässigt synsätt utan att släppa kravet på integritet och hög kvalitet i din rådgivning samt kan driva juridiska frågor självständigt. Du har hög integritet och servicekänsla samt förmåga att prioritera tid och insats och tar egna initiativ. Du är utåtriktad, prestigelös och arbetar gärna såväl självständigt som i team. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både på svenska och engelska.   
 
SAS Legal Department, består av jurister i Sverige, Danmark och Norge. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en spännande bransch med ett positivt arbetsklimat där engagemang och delaktighet är viktiga drivkrafter. Tjänsten är placerad på SAS huvudkontor i Frösundavik, Solna. Du rapporterar till Head of Legal Department Sverige. Tillträde är snarast möjligt.   
 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Almén, Head of Legal Department Sweden på e-post anna.almen@sas.se. 
 
Välkommen med din ansökan redan idag men senast den 28 april 2019. Ansöker gör genom vårt rekryteringssystem och ej via e-mail, för mer information och ansökan klicka HÄR.
Urval och intervjuer sker löpande. 
 
 
We are Travelers - Come fly with us!

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt