Skip to content

Verksjurist till Brå

Om jobbet 
Till den juridiska funktionen vid Brå söker vi nu dig som vill arbeta som verksjurist i en omväxlande och intressant roll. Funktionens huvuduppgift är att svara för myndighetens olika juridiska frågor.  
 
Som verksjurist vid Brå får du möjlighet att arbeta med förvaltnings- och offentlighetsrättsliga frågor, beredning av remissvar, rådgivning till chefer och medarbetare samt utveckling av bland annat myndighetens interna regler och rutiner. I din roll ingår även att granska rapporter och bistå utredningsprojekt inom myndigheten med juridisk sakkunskap inom områden som, straffrätt och polisrätt samt att bistå Brås statistikverksamhet i juridiska frågor kring statistikproduktion och forskningsverksamheten i frågor kring etikprövning. Även frågor om personuppgiftsbehandling kan förekomma. Arbetet är självständigt och innebär mycket kontakter med verksledning och chefer. 
 
Vi söker dig som har 
  • juristexamen 
  • flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom statlig eller kommunal sektor  
  • erfarenhet av arbete med offentlighet och sekretess 
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, framförallt i skrift. 
Som person är du självgående, analytisk och strukturerad. Du är pedagogisk och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. I denna roll är det även viktigt att du är prestigelös och flexibel i ditt arbetssätt samt att du är serviceinriktad och har förmågan att snabbt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. 
 
Anställningen och ansökan 
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning. Brå vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Närmare upplysningar lämnas av verksjurist Märta Philp tfn 08-527 58 473. Vid frågor kring anställningsvillkor går det bra att kontakta personalchef Margareta Minnhagen, tfn 08-527 58 486. Facklig kontaktperson för ST är Linnea Abramowski tfn 08-527 58 423 och för SACO Moa Fahlander tfn 08-527 44 212. 
 
Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2019. För att söka jobbet klickar du på länken nedan. Du kan också skicka din ansökan med CV och personligt brev till Brå, Registrator, Box 1386, 111 93 Stockholm. Ange diarienummer 2.1.1-0102/19 på ansökan. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. 
Mer information och ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt