Skip to content

Värdepappersjurist / bolagsjurist till United Securities

Om företaget 

United Securities är ett värdepappersbolag som ägs av två av Sveriges största försäkringsförmedlarorganisationer; Säkra och Tydliga. United Securities har sitt huvudkontor med sex anställda i Stockholm och en filial med två anställda i Umeå. Bolaget har ett flertal anknutna ombud som erbjuder investeringsrådgivning avseende fonder, strukturerade produkter och andra finansiella instrument via ett stort antal Swedsec-licensierade rådgivare.

Dina arbetsuppgifter 

I rollen som bolagsjurist/värdepappersjurist kommer du att få arbeta med sedvanlig avtalsrätt och bolagsrätt där du är stöd för United Securities samtliga tjänsteområden. Du har även kontakt med de rådgivare som samarbetar med United Securities.

Du kommer att tillämpa lagen om värdepappersmarknaden, lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt kompletterande föreskrifter från bl.a. Finansinspektionen. Därtill kommer du kontinuerligt få sätta dig in i ny lagstiftning och nya regelverk som branschen tillämpar.

Din profil 

Du har juristexamen och minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå, bank, annat finansiellt företag eller relevant myndighet. Du kan orientera dig i regelverk som styr värdepappersmarknaden, såsom MiFID II och penningtvättslagen. Därutöver är det starkt meriterande om du ha goda kunskaper inom avtalsrätt, bolagsrätt och GDPR.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för juridiken och affärslivet. Du har stark drivkraft, är en engagerad person med hög integritet och har en vilja att prestera på högsta nivå.

Vi erbjuder 

Du får ett spännande, intensivt och utvecklande arbete som ger stort utrymme för egna initiativ. Som företagets enda bolagsjurist/chefsjurist kommer du få rapportera direkt till företagets VD.

Företaget erbjuder god marknadsmässig lön med attraktiv pensionslösning.

Vi sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Stureplan i Stockholm.

Läs mer på www.unitedsec.se

Anställning och kontakt 

Tjänsten är tillsvidare med placering i Stockholm på Brunnsgatan 21 A. I denna rekrytering samarbetar vi med Legal Career. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Selin, 0707-200 190, och ansökan sänder du till andreas.selin@legalcareer.se. 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 22a mars 2019

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt