Skip to content

Arbetsrättsjurist till Regionledningskontoret

Varje dag gör vi i Region Stockholm det möjligt för 760 000 resenärer att åka kollektivt och 14 000 patienter att besöka sin vårdcentral. Region Stockholm står just nu inför de största investeringarna på decennier i vårdbyggnader och utbyggd tunnelbana samtidigt som vården moderniseras i snabb takt och övergången till region medför nya ansvarsområden inom tillväxt, infrastruktur, miljö och hållbar utveckling. Vill du anta utmaningen att utveckla vår verksamhet för över två miljoner stockholmare?

Söker du en spännande och innehållsrik roll med stor strategisk betydelse för Region Stockholms arbetsgivarpolitik? Vill du ha en betydelsefull roll i Region Stockholms viktiga arbete med att göra oss till en ännu mer attraktiv arbetsgivare? Missa då inte chansen att söka ett mycket intressant och givande jobb som Arbetsrättsjurist.

Uppdrag och ansvarsområden

Regionledningskontoret ska stödja regionfullmäktige och regionledningskontoret i deras arbete med utvecklingen av Regions Stockholm nämnder och bolag. Kontoret ska leda, styra och följa upp verksamheten utifrån beslutade mål, aktiviteter och budget. I ditt ansvar som arbetsrättsjurist hos oss arbetar du via Regionledningen gentemot hela Region Stockholm med samtliga våra förvaltningar och bolag. Du kommer att ingå i Region Stockholms förhandlingschefsnätverk. Viktiga delar i tjänsten är att arbeta med kommunikation och rådgivning i arbetsrättsliga frågor, att upprätta rättsutredningar samt att vara ett stöd till ledning och HR-organisation inför strategiska arbetsrättsliga ställningstaganden. I dina arbetsuppgifter ingår även att leda och driva utvecklingen inom det arbetsrättsliga fältet av Region Stockholms arbetsgivarpolitik. Du bevakar regelförändringar och deras konsekvenser för verksamheten samt utarbetar styrdokument och riktlinjer inom det arbetsrättsliga området. I arbetet ingår även avtalsförhandlingar med de fackliga organisationerna samt att arbeta med fackliga relationer på övergripande nivå.

Vem är du

Den vi söker är en rutinerad och kunnig arbetsrättsjurist med erfarenhet från arbetsgivarorganisation, fackförbund eller större arbetsgivare. Det är meriterade om du har erfarenhet från kommunal eller landstingskommunal sektor. Du ska ha dokumenterad vana av att självständigt hantera arbetsrättsliga frågor, såväl inom den kollektiva arbetsrätten som frågor hänförliga till det enskilda anställningsavtalet. Du har erfarenhet av avtalsförhandlingar och att arbeta med fackliga relationer. Du har också erfarenhet av att driva arbetsrättsliga tvister. Notarietjänstgöring är meriterande

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet och samarbetsförmåga. Du kan se helheten och trivs med att driva egna frågor men ser till att de är förankrade i organisationen. Du har en dokumenterad samarbetsförmåga, förmåga att skapa förtroendefulla relationer och att föra en konstruktiv dialog. Du är också resultatinriktad med ett strukturerat arbetssätt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information och ansökan - klicka HÄR

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt