Skip to content

Swedbank Group Legal - Kreditjurist

Om jobbet

Vi är idag drygt 50 jurister varav cirka 25 är kreditjurister och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation. Vi söker en jurist som främst ska jobba med enheten FR&R vilka hanterar bankens risk- och problemengagemang och har därför ett nära samarbete med bankens olika affärsenheter och kreditorganisation. Enheten har även till uppgift att ansvara för rekonstruktion och återvinning i problemengagemang. Vi tillämpar en flexibel arbetsfördelning inom Group Legal Commercial som innebär att man kan få jobba med andra affärsområden där stöd behövs av kreditkunnig jurist. Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i utbildningar.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen och minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet rörande legala frågor kopplade till obestånd. Även kunskap och erfarenhet rörande annan typ av förvärvs- och projektfinansiering, finansbolagsfrågor, bolagsrätt och företagsekonomi värdesätts. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp och med bankens affärsenheter.

Du kanske tidigare har jobbat med

  • Obeståndshantering och/eller företagskrediter på bank/finans eller advokatbyrå

Möjliga nästa karriärsteg

  • Annan specialistroll inom Group Legal
  • Arbeta inom bankens övriga affärsområden

Varför jobba med oss?

Du får möjlighet att arbeta med olika former av kreditjuridik i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum där du tillsammans med bankens ekonomer/specialister gemensamt tar fram bästa möjliga lösningar för banken. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.

Som chef för gruppen är jag mån om att mina medarbetare utvecklas och har kul på jobbet!

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Mer information och ansökan - klicka HÄR Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt