Skip to content

"Stödbehovet finns även hos den som utövar våldet" - ny telefonlinje för kvinnomisshandlare

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den som misshandlar någon i en nära relation ska kunna ringa en ny stödlinje för att få hjälp med sitt beteende. Det är regeringen som ligger bakom satsningen - och Stockholm och Skåne är pilot-regioner för det nya projektet. 

 

- Varje år ringer ungefär 30 000 utsatta personer till kvinnofridslinjen och då borde ju behovet finnas också hos den som utövar våldet, säger Christina Ericson, projektledare för telefonlinjen på Länsstyrelsen i Stockholm, till SVT.

Den nya telefonlinjen är tänkt att fungera som en första kontakt för den som vill ha hjälp för sitt våldsamma beteende och den kommer därför att vara bemannad av terapeuter, socionomer och psykologer.

Pilotprojektet kommer att drivas i Stockholm och Skåne och det är Länsstyrelserna i regionerna som är ansvariga för driften av projektet. 

- Vi tycker att idén med en telefonlinje är jättebra. Det betyder att man kommer göra reklamkampanjer och berätta att linjen finns och sen kommer fler antagligen bli hänvisade till oss, säger Andreas Hansson, socionom på Kriscentrum i Malmö, till SVT.

 

 

 

 

 

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik från Dagens Juridik - klicka här

 


  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt