Skip to content

Affärsjurist till Norelid Advokatbyrå AB

Kort om Norelid Advokatbyrå AB

Norelid Advokatbyrå AB (Norelid) är en mindre affärsjuridisk byrå som erbjuder juridiska tjänster av yttersta toppkvalitet och service. Norelid är rankade som en av de främsta advokatbyråerna i Sverige inom flera av deras verksamhetsområden. Byråns medarbetare företräder såväl multinationella som större nationella företag men även mindre lokala företag. Flera av Norelids klienter är marknadsledande inom sina respektive branscher. Till följd av byråns internationella fokus arbetar teamet dagligen med klienter och samarbetspartners över nationsgränserna.

Norelids verksamhet är baserad på tre grundpelare; försäkringsrätt, allmän affärsjuridik (bolags- och avtalsrätt), samt IP/media/marknadsrätt (inkl. GDPR). Tvistelösning är en stor del av arbetet inom dessa tre huvudområden.

Norelids unga och dynamiska team arbetar idag med intressanta och spännande klientuppdrag, som vanligtvis tillfaller de stora advokatbyråerna, samt tar sig an avancerade juridiska uppslag – Teamet jobbar tillsammans där alla syns och behövs. Byrån är sedan tre år tillbaka en del i den världsomspännande advokatbyrån Kennedys (med huvudkontor i London), vilket gör att man verkar i en internationell kontext. Byrån drivs med klientens bästa i fokus och verksamheten präglas av teamkänsla, professionalism och personligt engagemang!

Positionen

Norelid söker en kvalificerad affärsjurist till kontoret i Stockholm, bakgrund inom försäkringsområdet är meriterande men inte nödvändigt.

Huvuduppgifter i positionen kan sammanfattas enligt följande:

  • Affärsjuridisk rådgivning
  • Upprättande av kommersiella upplägg och avtal
  • Författande och revidering av försäkringsvillkor
  • Skadereglering
  • Rättsutredningar
  • Regulatoriska frågor
  • Representera klienter i förhandlingar och domstolsprocesser
  • Representera byrån och sälja in juridiska tjänster främst på den lokala marknaden

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning från Högskola/Universitet (Jur.kand.examen) och som arbetat som biträdande jurist på advokatbyrå och/eller gärna har erfarenhet från försäkringsbranschen.

Du har djup kunskap inom ditt specialistområde, så att du tillsammans med teamet på byrån ska kunna bistå klienterna med kvalificerad rådgivning.

Då Norelid är en mindre advokatbyrå bör du attraheras av att arbeta i en liten organisation, samt i en entreprenöriell miljö. Du triggas av tanken på att få vara med på en tillväxtresa.

Som person är du nyfiken, besitter ett gediget intresse för näringslivet och stor social kompetens då en del av uppgifterna kommer bestå i att marknadsföra Norelid som samarbetspartner. Du är proaktiv, självgående och tar egna initiativ för leveranser och nya affärer.

Att du brinner för kontinuerlig utveckling och har ett stort engagemang och eget driv för att nå uppsatta mål ser vi som en självklarhet.

Goda kommunikativa färdigheter (skriftlig, muntlig och presentation) både på svenska och engelska är också ett krav.

Om du är den vi söker erbjuder Norelid dig att vara del av ett team med stora möjligheter att växa och utvecklas.

Ansökan och kontakt

I det här uppdraget samarbetar Norelid med The Assessment Company AB.

För mer information och ansökan klicka HÄR

Du ansöker till tjänsten genom att klicka 'sök denna tjänst' där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV, inkl betyg, och personligt brev. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta Helena Melin, helena.melin@theac.se ; tel +46 70 788 33 90. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi intervjuar löpande, dock senast den 10 mars.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt