Skip to content

Senior Legal Counsel - Danske Bank

Är du en driven jurist som vill bli en del av juristteamet på en av Sveriges snabbast växande banker? Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kollegor, stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, stor flexibilitet samt en informell samtalston.

Vi expanderar vårt team med ytterligare en jurist och söker efter dig som vill arbeta brett med värdepappersmarknadsrelaterade frågor samt få möjlighet att arbeta tillsammans med vår Wealth Management enhet och avdelning för obligationsfinansiering. Du kommer att vara en del av vårt team Legal Sweden med placering i Stockholm och huvudsakligen arbeta mot Danske Banks affärsområden Corporates & Institutions (C&I) och Wealth Management (WM).

Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består idag av 16 engagerade jurister, som täcker bankens samtliga affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta över nationsgränserna. Även om du är baserad i Stockholm kommer du att få nära kollegor i Norden, UK och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten
Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd till bankens Wealth Management enhet avseende investerar- och värdepappersrelaterade frågor samt tillämpning av relaterade regelverk som MIFID II och IDD. Du kommer vidare att arbeta med de olika näringsrättsliga regleringar som banken är föremål för samt obligationsfinansieringar.
Som en del av Legal Sweden blir du del av ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade juristkollegor och andra kollegor inom Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?
Vi ser att du är initiativrik, självgående med hög integritet och ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi alltid hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Vi söker en kompetent jurist och utpräglad lagspelare med två till fem års erfarenhet från advokatbyrå, arbete som internjurist på bank eller Finansinspektionen. Du har gedigen erfarenhet av frågor som avser regleringen på finansmarknaden och är van vid att arbeta självständigt såväl som i grupp. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom värdepappersrätt, obligationsfinansiering och/eller bolagsrätt.

Är du intresserad?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Magnus Sjöcrona, Head of Legal Sweden, på 0767-216092 eller Axel Wernbro, Senior Legal Counsel på 0767-21 60 06.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka! Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och avstår därför gärna från säljsamtal. 

Skicka ansökan och CV senast 2019-01-27.

Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 19 000 anställda i 16 länder runt om i världen som betjänar våra 3,4 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.

Mer information och ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt