Skip to content

SEK söker bankjurist

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med ett viktigt uppdrag, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2017 lånade SEK ut sammanlagt 89,3 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. 

På SEK omges du av kollegor som har djup kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

SEK befinner sig i en tillväxtfas och växer framförallt mot segmentet medelstora företag. Därför söker vi nu en bankjurist med erfarenhet av företagsfinansiering till vår funktion Juridik. Tjänsten är placerad på SEK:s kontor i centrala Stockholm och du kommer ingå i en grupp om nio jurister och en assistent.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bistå SEK:s affärsansvariga med juridiskt stöd i anslutning till de affärer som görs mot segmentet medelstora företag. Du kommer att arbeta med att strukturera affärer, ta fram eller granska dokumentation, förhandla och hantera eventuella problemkrediter samt samarbeta med bolagets kreditadministration avseende hantering av säkerheter, betalningsanstånd osv. I rollen ingår vidare ett ansvar att vidareutveckla mallar och interna arbetssätt samt att hålla internutbildningar. Juridik hanterar alla juridiska frågor som uppkommer i verksamheten; såsom krediträtt, kapitalmarknadsjuridik, avtalsrätt, IT-relaterade frågor, finansiella tillståndsfrågor osv. Juristerna arbetar brett med dessa frågor och man rycker in där man behövs.

Är du den vi söker?

Du har juristexamen och minst några års praktisk erfarenhet av liknande arbete från i första hand bank, men erfarenhet från företag eller advokatbyrå kan också vara lämpligt. Det krävs att du arbetar obehindrat både på svenska och på engelska – kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Som person är du positiv och ödmjuk med hög servicekänsla och integritet. Du är lösningsorienterad, analytisk och är van att arbeta med högt tempo. Du trivs med att arbeta självständigt under eget ansvar. Lagarbete är centralt för verksamheten så det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt att du är en öppen och kommunikativ person.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och ett personligt brev. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karl Johan Bernerfalk, chef Juridik, på telefon 08-613 85 44 eller Ann-Sofi Reichhuber, HR-partner, på telefon 08-613 83 69. Sista ansökningsdag är den 28 januari 2019, men eftersom vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden vill vi gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Mer information och ansökan - klicka HÄR

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt