Skip to content

Föreningsjurist - HSB Stockholm

HSB Stockholm är en medlemsägd organisation som jobbar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi erbjuder allt ifrån förvaltningstjänster till medlemskap för bostadsrättsföreningar och är bostadsrättens främsta företrädare. Vi är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att ”vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet”, vilket vi uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. Våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. På HSB Stockholm får du chansen att växa och utvecklas. 

Arbetsuppgifter

Som jurist hos HSB Stockholm kommer du huvudsakligen arbeta med fastighetsrätt med särskild inriktning på bostadsrätt och hyresrätt tillsammans med vårt juristteam som består av kvalificerade jurister. Du kommer att driva egna processer och bistå med en omfattande rådgivning till den egna organisationen och till HSB Stockholms medlemsföreningar och andra bostadsrättsföreningar. Du kommer även att medverka i olika utbildningar och seminarier som är en viktig del av vårt arbete.

Kvalifikationer

I rollen som jurist är det ett krav att du har en juristexamen. Som jurist ska du kunna företräda HSB Stockholm och bostadsrättsföreningar som ombud i hyresnämnd och andra rättsinstanser därför ser vi gärna att du har viss processvana. Det är meriterande, men inte ett krav, om du är tingsmeriterad. Vi ser gärna att du har några års arbetserfarenhet från fastighetsrätt och rättsområdena bostads- hyres- och avtalsrätt och erfarenhet från branschen.

Personliga egenskaper

Som person är du van att ta initiativ och driva projekt samt att självständigt handlägga ärenden. Du har också förmågan att kommunicera med personer på alla nivåer inom en organisation. Du är lyhörd, prestigelös och analytisk som person och har stor förmåga att kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter under tidspress. Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

 

Vi erbjuder

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden. HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss till. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Stockholm som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. Vi upplever glädje, tillit och respekt på arbetsplatsen och denna känsla ska omfatta även medlemmar och kunder. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på. Som anställd på HSB Stockholm har du möjlighet att vara HSB-ledamot i en bostadsrättsförenings styrelse. 

Vi gör urval löpande varför du gärna får skicka din ansökan redan idag, men senast 10 februari. 

Varmt välkommen med din ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt