Skip to content

Bolagsjurist - Scania

Corporate Legal Affairs är den centrala delen av Scanias globala juristfunktion ochingår i ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Avdelningen består idag av fyra affärsjurister, en assistent samt chefsjuristen som även är chef förledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Då nuvarandebolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing går vidare till nyautmaningar inom Corporate Legal Affairs, ska en ny bolagsjurist till dettaansvarsområde anställas. Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och
tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret ärcentraliserat till Södertälje, där huvuddelen av organisationen också är fysisktlokaliserad. En väsentlig andel medarbetare finns också utspridda i olika länder därScania bedriver verksamhet.

Arbetsbeskrivning
I denna rollen erbjuds en varierad och utvecklande roll på ett internationellt bolag! Irollen arbetar du med affärsjuridisk rådgivning i en multikulturell miljö.
Du är ett stöd i det dagliga arbetet med legal rådgivning och riskbedömning till såvälScanias inköpare som till inköpsorganisationens ledning. Du kommer att arbeta medolika rättsområden relevanta för en inköpsorganisation, framförallt köp- och avtalsrätt,men även immaterialrätt, IT-rätt, insolvensrätt etc. Du kommer även att arbeta medinternutbildning av inköpare samt medverka i intern processutveckling förinköpsorganisationen. Arbetet är omväxlande och självständigt. Du kommer att,liksom övriga bolagsjurister, vara baserad i Södertälje och rapportera till Scanias
chefsjurist.

Vem är du?

  • Du har en juristexamen och har 3-7 års relevant arbetslivserfarenhet från
    advokatbyrå eller som bolagsjurist.
  • Vi ser gärna att du har goda kunskaper i och har arbetat med kommersiell
    avtalsrätt.
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper i tyska.

Mer information och ansökan - klicka HÄR

För att trivas på Scania tror vi att du är prestigelös, resultatorienterad, beslutsför samthar ett gott omdöme. Du är van vid att planera, organisera och prioritera på etteffektivt sätt och har en hög arbetskapacitet. Vi ser gärna att du som söker har godsamarbetsförmåga, är lösningsorienterad och har ett intresse för affärer. I och med att arbetet omfattar både externa och interna kontakter ser vi gärna att du är utåtriktad, självgående och har lätt för att samarbeta.

Om Scania
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med partners och kunder leder Scania övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade Scania 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industriochmarinmotorer till sina kunder. Bolaget omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 54 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information,besök www.scania.com.

Scania strävar efter att arbeta utifrån sina sex kärnvärden:
• Customer first • Respect for the individual • Elimination of waste • Determination • Team spirit •Integrity

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt