Skip to content

Arbetsmiljöexpert / Arbetsmiljöjurist

Tycker du att det är intressant med mat och dryck? Om du dessutom har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och arbetsrätt och vill arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren så kan det här vara tillfället för dig.

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm och verkar över hela landet.
Branschen gör en stor satsning på komma tillrätta med olyckor och höga sjuktal på arbetsplatserna, liksom att forma kollektivavtal och regelverk på ett sätt som utvecklar och stimulerar både arbetsgivare och arbetstagare. Vi söker därför dig som är en driven projektledare och arbetsmiljöexpert och som kan driva utvecklingsprojekt kring branschövergripande frågor inom hela arbetsmiljöområdet. En viktig del kommer också vara att samverka med olika fackliga motparter, andra arbetsgivareförbund och att företräda branschen i forskningsprojekt, liksom att svara för rådgivning i arbetsmiljöfrågor till våra medlemsföretag.

Du kommer att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre kända. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Förutom din spetskompetens inom arbetsmiljö är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Ingående kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen och andra regelverk inom arbetsmiljöområdet är en självklarhet.

För tjänsten erfordras relevant akademisk utbildning. Har du juristexamen och erfarenhet från arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag är det ett plus. Tjänsten kan delvis komma att formas utifrån befattningsinnehavaren och det finns möjligheter att till viss del även få arbeta med andra frågor, såsom förhandlingsarbete och arbetsrätt. Du kommer att få stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar till Livsmedelsföretagens förhandlingschef.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel. 0762 82 88 89. Maila gärna din intresseanmälan till cv@falksearch.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt