Skip to content

Två jurister till programmet Framtidens vårdinformationsmiljö

Vill du vara med och forma morgondagens region? Hos oss får du en anställning som kombinerar kvalificerat juridiskt arbete med en nära koppling till den verklighet som du lever i som invånare i Stockholms län. Vi söker nu två jurister till landstingsstyrelsens förvaltnings juristavdelning som initialt kommer att arbeta i programmet Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM SLL), en av landstingets stora satsningar för att utveckla hälso- och sjukvården.

Vi erbjuder

Stockholms läns landsting står inför spännande utmaningar. Det sker bland annat stora satsningar på framtidens hälso- och sjukvård. I takt med detta ökar kraven på det juridiska stödet, inte minst inom avtals – och upphandlingsområdet. Brinner du för att arbeta i stora, innovativa, tvärfunktionella projekt? Vi söker nu två jurister till landstingsstyrelsens förvaltnings juristavdelning, SLL Juridik, som under ett par års tid primärt kommer att arbeta i programmet ”Framtidens vårdinformationsmiljö”, FVM SLL. Det är en av landstingets stora satsningar för att utveckla hälso- och sjukvården. För mer information om programmet se https://www.vardgivarguiden.se/utbildningutveckling/projekt/framtidens-vardinformationsmiljo-i-sll/Framtidens-vardinformationsmiljo/ .

Om tjänsterna

SLL Juridik består i nuläget av tretton medarbetare som har till uppgift att ge juridisk rådgivning och service till både politiker och anställda i landstingets verksamheter. Avdelningens arbete spänner över många olika rättsområden såsom upphandlingsrätt, avtalsrätt, IT-rätt, integritetsskyddslagstiftning, associationsrätt, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt samt kommunalrätt. Vi sysslar såväl med löpande rådgivning som domstolsprocesser och strategiskt juridiskt arbete. En medarbetare arbetar redan idag i princip heltid i programmet FVM SLL. Nu vill vi stärka upp med ytterligare juridisk kompetens i programmet. Du arbetar självständigt och ska kunna driva ärenden framåt. Dina uppdrag kommer under en överskådlig tid främst att komma från uppdragsgivare inom programmet. Det kan handla om allt från avtalsskrivning, granskning av upphandlingsdokument och beslutsunderlag till affärsstrategisk rådgivning och dialog med leverantörer. Tjänsterna riktar sig till dig som har flerårig erfarenhet av självständigt och kvalificerat juridiskt arbete med avtal och antingen IT-rätt, offentlig upphandling eller integritetsskyddslagstiftning.

Kvalifikationer

Krav: Vi söker dig som har en jur.kand. eller motsvarande och därefter mångårig, kvalificerad erfarenhet av juridiskt arbete med särskild inriktning mot avtalsrätt och antingen upphandlingsrätt, IT-rätt eller integritetsskyddslagstiftning. Du är van att arbeta självständigt och driva komplexa ärenden framåt. Det är meriterande om du har erfarenhet av förhandlingar samt deltagande i stora, komplexa projekt.

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad, prestigelös, tydlig och kommunikativ med god förmåga att skapa bra relationer på din arbetsplats och till våra uppdragsgivare. För att lyckas i tjänsten är du också strukturerad, mycket analytisk, förändringsvillig och känner dig trygg i olika sociala sammanhang. Du uppfyller högt ställda krav på integritet, gott omdöme och affärsmässighet. Du har också en god förmåga att utifrån verksamhetens behov själv initiera, följa upp och driva det juridiska arbetet tillsammans med uppdragsgivarna. Du är prioritera mellan olika arbetsuppgifter och bidrar till att finna rättssäkra lösningar för landstinget. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt