Skip to content

Processråd med upphandlingsrättslig inriktning

Vi söker en erfaren jurist för att arbeta som processråd med upphandlingsrättslig inriktning vid Juridiska avdelningen. Avdelningen företräder Konkurrensverket i domstol bl.a. när det gäller mål om upphandlingsskadeavgift enligt upphandlingslagarna. Avdelningen hanterar även domstolsprocesser som prövas med stöd av konkurrenslagen och verksjuridiska frågor. Avdelningen består av kvalificerade jurister som tar aktiv del i verkets tillsynsarbete och bistår med rättslig analys internt.  
 
Dina arbetsuppgifter  
• Du för Konkurrensverkets talan i domstol i mål om upphandlingsskadeavgift och även i andra domstolsprocesser som rör det upphandlingsrättsliga regelverket där Konkurrensverket uppträder som part.  
• Du tar aktiv del i utredningar av misstänkta överträdelser av upphandlingslagarna, bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring och sprider kunskap internt.  
• Du arbetar med att skriva Konkurrensverkets expertyttranden till domstol i mål om överprövning enligt upphandlingslagstiftningen och verkets skriftliga ställningstaganden som rör det upphandlingsrättsliga regelverket i andra sammanhang.  
• Du deltar i Juridiska avdelningens övriga uppgifter t.ex. arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, internationell samverkan, remissyttranden och liknande.  
 
Kvalifikationer  
• Du har jur.kand./juristexamen och är en skicklig jurist med mångårig yrkeserfarenhet. Det kan vara erfarenhet från arbete som till exempel advokat, domare, förvaltningsjurist eller genom annan motsvarande tjänstgöring som jurist exempelvis inom myndighet, statligt bolag, kommun eller organisation.  
• Du har goda kunskaper i och erfarenhet av arbete med domstolsprocesser och goda kunskaper inom det upphandlingsrättsliga regelverket.  
• Du har goda kunskaper i EU-rätt.  
 
Personliga egenskaper  
• Du är resultatorienterad och har en mycket god analytisk förmåga.  
• Du har hög arbetskapacitet, arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt och har en god förmåga att prioritera.  
• Du är van att arbeta såväl självständigt som med andra och har mycket god samarbetsförmåga.  
• Du har hög integritet och är lyhörd.  
• Du har god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.  
 
Det är meriterande om du har erfarenhet från domstolsprocesser som rör upphandlingsrätt, särskilt i förvaltningsdomstol.  
 
Upplysningar  
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.  
 
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare Håkan Carlsson (Saco) och Ulf Bengtsson (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.  
 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2019-01-07  

Välkommen med din ansökan! Klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt