Skip to content

Konsumentverket söker jurister

På rättsenheterna arbetar vi i huvudsak med att utöva marknadsrättslig tillsyn med stöd av marknadsföringslagen och avtalsvillkorslagen, vilket innebär att vi granskar företagens marknadsföring och standardavtal, och vi riktar oss direkt mot företagen. Vårt uppdrag är att verka för att företagen följer de konsumentskyddande reglerna och vi gör det genom tillsyn över och dialog direkt med företag. Arbetet på enheterna bedrivs såväl nationellt som internationellt.  
 
Vår marknadsrättsliga tillsyn och proaktiva arbete sker inom fokusområdena resor, elektronisk kommunikation, hälsa, kredit- och betaltjänster, försäkringar, investeringar och pension, boende samt energi och motor. Det är möjligt att utvecklas och byta område inom rättsenheterna och det kan därför även bli aktuellt med andra områden men i första hand söker vi jurister till fokusområdena försäkringar respektive investeringar och pension.  
 
Om jobbet  
Du kommer att ha kvalificerade juridiska arbetsuppgifter som bl.a. innebär att driva tillsynsärenden, delta i tillsynsprojekt, besvara remisser samt delta i förhandlingar med näringslivet. Du kommer att samarbeta med andra myndigheter och organisationer i och utanför Sverige. Kontakter med massmedia och stöd till konsumentvägledare ingår också i arbetet. Tjänsteresor ingår.  
 
Din profil  
Du har högskoleexamen inom juridik och gärna utbildning inom, eller erfarenhet av, det konsument- och/eller det marknadsrättsliga området. Har du erfarenhet av tillsynsverksamhet eller juridisk handläggning på myndighet är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom det aktuella fokusområdets konsumentskyddande lagstiftning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.  
 
Du har ett engagemang för marknadsrättsliga frågor och rättsutveckling. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter, att utveckla ditt arbete och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är drivande, analytisk, ansvarstagande, lösningsorienterad och har gott omdöme. Det är viktigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.  
 
Anställningen  
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.  
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.  
 
Vill du få mer information?  
Mer information om anställningen får du av enhetschefen Gabriella Fenger-Krog. Fackliga representanter är Torbjörn Noaksson för OFR vid Konsumentverket och Lena Bergman Bokvist för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.  
 
Så här ansöker du  
Du söker tjänsten i vårt rekryteringsverktyg. Det är viktigt att du i ditt personliga brev anger dnr. 2018/1222.  
 
Senast den 13 januari 2019 vill vi ha din ansökan.  Klicka HÄR för mer information och ansökan.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt