Skip to content

Hon blir ny generalsekreterare för Advokatsamfundet - utsågs av styrelsen idag

Mia Edwall Insulander tar över efter Anne Ramberg. Foto: Micke Lundström/TT och Henrik Montgomery/TT

Advokaten och familjerättsexperten Mia Edwall Insulander blir ny generalsekreterare för Advokat-samfundet när nuvarande generalsekreteraren, Anne Ramberg, går i pension under nästa år. 

 

- Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften, säger Advokatsamfundets ordförande Christer Danielsson.

Mia Edwall Insulander är advokat sedan 2007 och  är huvudsakligen inriktad på familjerätten där hon är särskilt specialiserad på mål om barn och bodelningar. 

Hon tog sin juristexamen vid Stockholms universitet år 2001 och har sedan dess arbetat med familjerätt på Insulander Lindh Advokatbyrå där hon blev advokat 2007. 

Mia Edwall Insulander sitter sedan en tid tillbaka i Advokatsamfundets huvudstyrelse. 

Beslutet att utse henne togs vid ett styrelsemöte på fredagen.

- Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor som Advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden, säger Mia Edwall Insulander.

Hon tillträder posten som generalsekreterare för Advokatsamfundet till sommaren. 

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt