Skip to content

Chefsjurist, Gävle

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande uppdrag som ger dig möjlighet att få betydelse för och bidra till utvecklingen i samhället. Med mycket goda kunskaper om förvaltningsrätt och med god kunskap om och förståelse för myndigheters roll i samhället är du Lantmäteriets expert i förvaltningsrättsliga och övergripande juridiska frågor. Den statliga värdegrunden, demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service är självklar för dig och du agerar därefter.

Som chefsjurist är du rådgivare till generaldirektören och stöd till Lantmäteriets högsta ledning i förvaltningsrättsliga och övriga juridiska frågeställningar. I din befattning leder du myndighetens arbete med att beredning av lag- och rättsutveckling inom Lantmäteriets sakområden. Du är föredragande för myndighetsstyrelsen vid juridiska frågor. I din roll fattar du beslut i överklagande- och skadeståndsärenden. När så behövs bistår du med juridiska bedömningar i säkerhetsrättsliga frågor vid till exempel hot eller oegentligheter. Du representerar Lantmäteriet i domstolsförhandlingar. I rollen ingår att vara ledamot i personalansvarsnämnden.

I uppdraget ingår personal-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för medarbetare på juristfunktionen. Du är direkt underställd och rapporterar till generaldirektören.

Din profil

För arbetet krävs att du har universitetsexamen i juridik samt att du har gedigen kunskap och flerårig erfarenhet inom förvaltningsjuridik och myndighetsarbete. Du har erfarenhet av och god förståelse för hur processen fungerar mellan myndighet, myndighetsstyrelser och departement. Du har erfarenhet av arbete med lagutveckling. Arbetet kräver att du kan företräda Lantmäteriet i domstol. Vi förväntar oss att du har en god förmåga att leda och samordna arbetsgrupper med juridiska frågor på agendan internt och externt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift. Du har erfarenhet av att leda andra.

Erfarenhet av strategiskt ledningsarbete, goda kunskaper i juridiken kopplat till framtida digitaliserade processer, erfarenhet av internationellt arbete inom EU och FN samt kunskap inom säkerhet- och säkerhetsskydd är även det meriterande.

De personliga egenskaper vi särskilt värdesätter är

  • Att du har ett strategiskt och proaktivt tänk kopplat till juridikens möjligheter och begränsningar
  • En god förmåga att se lösningar och möjligheter - inte begränsningar och hinder
  • En god förmåga att arbeta med andra samt att skapa och upprätthålla goda relationer i yrkesmässiga sammanhang
  • Att du visar ödmjukhet inför din egen roll och för andra samt är prestigelös i ditt förhållningssätt
  • En förmåga att sätta dig in i kundens perspektiv
  • Att du är strukturerad och ordningsam samt har förmåga att se helheter och samband
  • Att du har förmåga att leda och motivera andra, skapar engagemang och delaktighet samt har ett coachande förhållningssätt
  • En hög grad av integritet och väl grundade värderingar

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen. Mer information och ansökan - klicka HÄR

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt