Skip to content

Terrorhot och hot mot ordning och säkerhet - regeringen beslutar om skärpta gränskontroller

Foto: Erland Vinberg/TT

Vid gårdens regeringssammanträde beslutade regeringen att fortsatt gränskontroll ska gälla vid Sveriges inre gräns i tre månader. Beslutet baseras på regeringens bedömning att det finns ett "fortsatt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige".

 

Gränskontrollerna ska enligt regeringsbeslutet fortsätta till den 11 februari 2019. Beslutet fattades ytterst enligt EU:s gemensamma lagstiftning men baseras alltså rent praktiskt på regeringens egen bedömning av att det fortsatt finns ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige.

Regeringen hänvisar också till Säkerhetspolisens bedömningom att det även fortsatt finns ett förhöjt terrorhot mot Sverige.

Regeringen skriver dessutom:

"Det finns också brister i kontrollen av de yttre gränserna runt om i Schengen vilket gör att Sverige måste ha kvar de inre gränskontrollerna."

Polismyndigheten bestämmer var och hur gränskontroll ska genomföras och kontrollerna ska anpassas till vad som nödvändigt för att "värna allmän ordning och inre säkerhet".

Enligt regeringen ligger beslutet i linje med andra Schengenmedlemsstater som Tyskland, Österrike, Norge och Danmark - länder som också tillfälligt återinfört inre gränskontroller. Även dessa länderna har meddelat att de kommer att fortsätta med kontrollerna så länge ett allvarligt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten kvarstår.

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

10 comments

Kan man resa in i Sverige med oklar/falsk identitet och söka och få asyl/PUT så ifrågasätter jag de inre och yttre gränskontrollernas existensberättigande.
Spel för gallerierna/lugna folket och röstfiske tror jag det handlar om.

Regeringen lurar befolkningen med att "brister i kontrollen av de yttre gränserna runt om i Schengen gör att Sverige måste ha kvar de inre gränskontrollerna"!
Faktum är att tusentals inredande har med tidigare regelverk stoppats, innan de nått Sverige, men det fungerande regelverket ersattes med ett nytt som erbjuder gränskontroll vid framkomst i Sverige, med följd att alla ankommande till Sverige inte kan nekas att söka asyl i Sverige.

I flera europeiska stater informeras asylsökanden i flygblad att de en par månader framåt kan åka till Sverige och vid gränskontrollen i Sverige söka asyl som de inte kan nekas.
Inre gränskontroller betyder att samtliga hitresande inte stoppas i deras resa genom ett stort antal staters gänskontroller när de säger att de ska till Sverige och vid framkomst i Sverige kan ingen neka dem att söka asyl i Sverige.

Regeringens beslut om inre gränskontroller säger rikspolitikerna baserat på att det finns ett "fortsatt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten i Sverige”, men av dem själva fastställt hot mot den allmänna ordningen och Riket Sverige säkerhet, är skapat av dem själva och i ytterligare beslut utökas av dem själva!
I Bostadsbristens mecca Sverige saknar ett synnerligen stort antal svenska arbetande skattebetalande medborgare och eller deras vuxna barn bostad, men regeringen avser trotts det att med ännu ett verklighetsfrånvänt beslut, utöka både medborgarnas och de också bostadslösa asylsökandena med ytterligare tusentals bostadslösa asylsökanden!

I Sverige regering vuxendagisverksamhet självutnämnda profeter i avsaknad av konsekvenstänk har försatt och fortsätter att med beslut försätta statens säkerhet i fara med politiskt verklighetsfrånvända beslut, trotts medborgarnas protester och påtalande att det nya beslutet om inre gränskontroll på plats i Sverige med garantier utökar också de bostadslösa asyltanternas gatans parlaments pöbelmentalitets hot mot den inre säkerheten i Sverige och allmänna ordningen.
Sveriges saknar idag regering och kontrahenternas politiska dadda hink och spade dokumentär som utspelas här och nu, ger en del skjulte latterkrampe och andra drar inte ens på smilbanden med vetskap om att dokumentär kan få samma slutresultat som i filmen, Dödlig Förbindelse.

Skärpta gränskontroller hjälper ju inte mot alla typer av hot mot ordning och säkerhet.

Här är ett exempel.

https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brod...

Jag undrar om gemene man förstår hur farligt ute vi är.......

@Advocatus 17:23

Ja, vad är lösningen mot den mycket snabba islamiseringen som förstör det svenska samhället och gullandet med det muslimska brödraskapet som pågår med det politiska etablissemangets goda minne?

Det muslimska brödraskapet kom till och med även i regeringsställning i Sverige 2014, då Mehmet Kaplan blev bostadsminister. Mehmet har poserat på bild tagen i Sverige där han gör rabia-hälsningen, vilken är kännetecknande för det muslimska brödraskapet. När han tvingades avgå 2016, så kommenterade Turkiets president Erdogan (också han tillhörig till det muslimska brödraskapet) att petningen iscensattes av islamofobiska krafter i Sverige.

Det är symptomatiskt för den islamistiska infiltrationen när terrorforskare Magnus Norell et al. skrev på uppdrag av MSB en välskriven och avslöjande rapport om den infiltration som det muslimska brödraskapet utövar i det svenska samhället och inom det politiska etablissemanget, så kritiserades rapporten mycket kraftfullt av Mattias Gardell et consortes, som ingår i islamiseringens akademiska stödtrupp.

Har vi en stor muslimsk befolkningsandel så har vi, genom en radikaliseringsprocess och utanförskapstänkande, också en stor rekryteringsbas för islamister, jihadister och det muslimska brödraskapet, som är till men för vårt land. Vilket är så skrämmande, är att enligt PEW så kommer Sverige år 2050 ha högst andel muslimer av sin befolkning (30,6 %) i Europa, med ett höginvandringsscenario, att jämföras med Frankrikes 18,0 % och Tysklands 19,7 %.

Således är islamiseringen av det svenska samhället ett mycket allvarligt problem för de klarsynta och för de klartänkta, som månar om fosterlandet! Ett första steg vore att strypa den muslimska invandringen till noll, vilket är en utopi med tanke på den bristande konsekvensanalytiska förmågan hos vårt politiska etablissemang.

Så sant..

Synd bara vi är så få klarsynta och klartänkta.

Men. Det spelar ingen roll. Det är för sent. Sverige är ett förlorat land.

Blogginläggets förslag är en halvmesyr.

Rätt vore en Swexit*, så att vi åter kan ha ett effektivt skalskydd vid nationsgränsen, som under kalla krigets glada dagar. Med skalskyddet (kustbevakning, gränspolis, tull et cetera) på plats hindras flödet av grov kriminalitet, smuggelgods, stöldgods, illegala vapen och narkotika över nationsgränsen.

Det stormar kring kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona sedan det avslöjats att Bergström sprider SD-hat i sociala medier, samtidigt som hon åtalat två SD-politiker för hets mot folkgrupp. Samhällsnytt kan berätta att under dagen efter avslöjanden ändrade åklagaren namnet på sitt konto på Facebook till ett nytt falskt namn – och sedan stängde kontot helt. Nu utreds åklagaren för jäv.

https://samnytt.se/kammaraklagaren-bergstrom-gar-under-jord-efter-avsloj...

Jag som då reser frekvent mellan Sverige och Danmark med både bil, MC såväl som tåg kan berätta att den s.k "gränskontrollen, dels vid bron, dels vid Hyllie tågstation är ett skämt !

Åtskilliga gånger har det varit noll koll vid Hyllie station.

Gång efter annan när jag kört bil och lämnat ut mitt pass vid gränsövergången vid bron från DK till S har man knappt bemödat sej att se om mitt pass överensstämmer med mej,man tittar inte ens på passageraren som jag lämnade ut körkortet h*n hade med sej inne i bilen för att se om körkortet stämmer överens med hennes ansikte. De har aldrig tittat in i baksätet ( tonade sidorutor bak) för att se vilka som sitter där eller om någon gömmer sej under en filt eller ligger på golvet. Inte en enda gång har man kollat skuffen.

Som Motorcyklist har jag alltid stannat,tagit fram mitt pass för att visa ,men de har varje gång sagt att "det behövs inte" ! En enda gång när jag körde av båten från Puttgarden till Rödby så kollade dansk polis även mej med ett ursäktande leende...

Det snackas gång efter annan att Sverige "höjer de inre gränskontrollerna / gränskontrollerna... VAR DÅ NÅGONSTANS?

När jag varit i Tyskland ( bil, MC) Åkt till från Rostock eller Puttgarden så är passkontrollen obefintlig, allra helst om man kommer på MC. Varför?

Det här är ju banne mej, i mitt tycke, landsförräderi som pågår när Kreti och Pleti obehindrat kan välla in över svensk gräns! SÄPO har ju gått ut med att vi har x antal individer vi inte vet vilka de är... Skrämmande!

Reinfeldt såväl som Löfven borde åtalas!

Din skildring stämmer med min erfarenhet. Samtidigt kan jag inte undgå att imponeras över politikernas och journalisternas förmåga att lura skjortan av drygt 80 procent av väljarkåren. Nästan i nivå med Paul Joseph Goebbles, propagandaminister och ansvarig för folkupplysningen i tredje riket.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.