Skip to content

Dataskyddsjurist samt hälso- och sjukvårdsjurist till Enheten för juridik i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne är en av Sveriges största arbetsgivare med cirka 34 000 anställda inklusive regionens bolag och tillhandahåller viktiga samhällstjänster för mer än 1,3 miljoner invånare i Skåne. Utöver regionens bolag är Region Skåne indelat i olika förvaltningar med ansvar bland annat för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och administration. Koncernkontoret är en övergripande förvaltning som arbetar mot hela Region Skåne. Enheten för juridik är en del av Koncernstab kansli inom Koncernkontoret, som är Region Skånes centrala tjänstemannaledning. Enheten består idag av tio jurister som ger juridisk rådgivning till Region Skånes verksamheter och bolag.

Arbetsuppgifter

Söker du ett omväxlande jobb i en spännande organisation? Gillar du att utvecklas och lära dig nya saker? Är du en problemlösare som vill jobba med samhällsviktiga utmaningar och frågor? Då är tjänsten som jurist hos oss något för dig! 

Enheten för juridik söker nu två jurister som vill arbeta med samhällsviktiga frågor. Den ena tjänsten är inriktad mot dataskydds- och personuppgiftsfrågor och den andra tjänsten, som är ett vikariat, är inriktad mot hälso- och sjukvårdens regelverk.

Tjänsten inriktad mot dataskydds- och personuppgiftsfrågor innebär att du på ett självständigt sätt lämnar juridisk rådgivning, genomför utbildningar, agerar ombud inför domstol och/eller myndighet, hanterar och upprättar avtal, upprättar samt föredrar rättsutredningar i ärenden som huvudsakligen rör dataskydds- och personuppgiftsfrågor samt agerar proaktivt för att identifiera risker och för att utveckla en god dataskyddskultur inom regionen. Region Skåne hanterar ett mycket stort antal personuppgifter av synnerligen känslig natur, samtidigt är hälso- och sjukvården på väg in i en ny fas för digitala lösningar och kommunikation. Det kommer därför att finnas många utmaningar av såväl juridisk som teknisk karaktär. Du ska kunna vara ett stöd för verksamheten i bedömning och tillämpning av de krav som EU:s dataskyddsförordning (GDPR) ställer på behandling av personuppgifter samt gärna ha kännedom om tillhörande lagar, som till exempel patientdatalagen. Denna tjänst är en tillsvidareanställning.

Tjänsten inriktad mot hälso- och sjukvårdens regelverk innebär att självständigt ge råd och stöd samt utföra utbildningsinsatser i de olika juridiska frågeställningar som uppkommer inom hälso- och sjukvården, däribland frågor rörande offentlighet- och sekretess, förvaltningsrätt, hantering av personuppgifter och socialrättsliga frågor samt att tolka och tillämpa myndigheters föreskrifter, till exempel Socialstyrelsens föreskrifter. Denna tjänst är ett vikariat till och med 2020-06-30 med tillträde 2019-02-01 eller snarast enligt överenskommelse. 

Tjänsterna är placerade i Malmö på vårt kontor på Dockan.

Kvalifikationer

Tjänsten inriktad mot dataskydds- och personuppgiftsfrågor:

Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med dataskydds- och integritetslagstiftning samt informationssäkerhetsfrågor från advokatbyrå, bolag, eller offentlig förvaltning. Du bör ha fördjupade kunskaper inom dataskyddsförordningen och regelverket som styr personuppgiftshantering samt ett intresse för IT-relaterade frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av registerlagstiftning samt av patientdatalagens tillämpning. 

Tjänsten inriktad mot hälso- och sjukvårdens regelverk:

Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och ett intresse för att ge juridiskt råd och stöd till hälso- och sjukvården. 

För båda tjänsterna gäller att du som jurist har en välutvecklad analytisk förmåga, ett självständigt och serviceinriktat arbetssätt samt ett gott juridiskt omdöme. Du kan hantera parallella ärenden och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du har god förmåga att identifiera de juridiska frågorna i ett konkret ärende, förmåga att förstå och förmedla vad detta betyder i praktiken, på såväl svenska som engelska. Du är duktig på att skapa relationer, är utåtriktad och förtroendeingivande samtidigt som du tycker om att ge råd och service.

Vi tillämpar löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag! Klicka HÄR

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. 
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö. 

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt