Skip to content

Bolagsjurist med inriktning mot miljörätt till Swedavia

Swedavia AB är ett statligt helägt bolag som äger och förvaltar tio flygplatser i Sverige. Swedavia är därför en stor fastighetsägare och hyr ut lokaler till en mängd skiftande verksamheter. Swedavia arbetar aktivt med att exploatera flygplatsnära mark och är en stor beställare av entreprenader för att underhålla befintlig infrastruktur och byggnader, men också för att kunna möta flygtrafikens tillväxt. Driften av flygplatser är tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken och vi måste förhålla oss till gällande miljölagstiftning i vårt dagliga arbete. I Swedavia tillämpar vi upphandlingslagstiftningen och lyder också under ett antal flygplatsspecifika regelverk.  
 
Till Koncern Juridik söker vi en Bolagsjurist med inriktning mot miljörätt.
 
Koncern Juridik hanterar alla juridiska frågeställningar inom Swedavia, med undantag för arbets- och skatterätt. Juridik består för närvarande av sju bolagsjurister och enheten sitter samlad på Stockholm Arlanda Airport. I Swedavia blir du en del av en verksamhet i en spännande bransch. Resebranschen är en av världens största och den växer fort. Du kommer till en unik arbetsplats med puls och atmosfär. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du kommer att få möjlighet att växa och ta eget ansvar.
 
Dina arbetsuppgifter  
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att bistå med löpande miljörättslig, samt i viss mån affärsjuridisk, rådgivning till Swedavias flygplatser och koncernenheter. Din roll kommer att innefatta legalt stöd i en rad miljörättsliga frågeställningar avseende till exempel tillstånds- och tillsynsfrågor, förorenad mark, vattenverksamhet, avfall och kemikalier och du kommer självständigt att få hantera miljöprövningar. I din roll ingår också att ge stöd i frågor avseende plan- och bygglagen. Du kommer att arbeta nära Swedavias miljöfunktion. Den löpande verksamheten genererar vidare behov av affärsjuridiskt stöd i en mängd skiftande frågor som du förväntas kunna hantera på ett självständigt och professionellt sätt.
 
Våra förväntningar  
Du är jurist och har flerårig erfarenhet av miljörättsligt arbete, exempelvis från mark- och miljödomstol, myndighet, departement, advokatbyrå eller bolagsjuristavdelning. Du är noggrann och analytisk med ett utåtriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du har vana att jobba självständigt med eget ansvar men tycker om att samarbeta och vara en del av ett team. Du har ett kommersiellt tänkande och tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo. Du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du prestigelös och initiativkraftig och har en god förmåga att leverera under tidspress. Du har hög integritet och god förmåga att prioritera.
 
Vi erbjuder  
Vi erbjuder en heltidstjänst i en serviceinriktad miljö med högt tempo och god teamkänsla. Du kommer att tillhöra Swedavia AB:s koncernfunktion Koncern Juridik och rapportera till chefsjuristen. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar och som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.
 
Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här: http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html. 
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Placering är Stockholm Arlanda Airport. Vid frågor, vänligen kontakta: Chefsjurist Anna Bovaller; 0708-19 22 21 eller Bolagsjurist Tomas Fjordevik, 070- 837 71 67.
 
Välkommen med din ansökan senast den 17 december 2018. 
Ansökningar hanteras löpande. Klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt