Skip to content

Sveriges Byggindustrier söker Arbetsrättsjurist

Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. En väsentlig uppgift är att genomföra förhandlingar med de fackliga motparterna och teckna centrala kollektivavtal om löner och allmänna anställningsvillkor. Byggavtalet, Väg- och Banavtalet och Tjänstemannaavtalet är de tre större kollektivavtalen, men det finns även ett flertal mindre avtal. En viktig uppgift är också att informera, stödja och inspirera till att driva processen för moderna medarbetarrelationer och löneformer inom företagen. Vi vill kraftigt förenkla kollektivavtalen för yrkesarbetare och ge ökade möjligheter till företagsanpassade tillämpningar.

Ditt arbete:

Som arbetsrättsjurist bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och internt i organisationen. Arbetet består av muntlig och skriftlig rådgivning, att leda tvisteförhandlingar och andra förhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt genomföra utbildningar i arbetsrätt. Arbetet ställer höga krav på engagemang, förståelse för medlemsföretagens villkor och förmåga att snabbt sätta sig in i företagens verksamhet och utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar. Du ingår i en grupp på sex arbetsrättsjurister och två centrala förhandlare. Du rapporterar till arbetsrätts- och biträdande förhandlingschefen.

Du kommer att vara placerad på det nationella kansliet i Stockholm.

Din bakgrund:

 • Juristexamen
 • Tre-fem års erfarenhet från medlemsförbund, advokatbyrå eller företag
 • Tingstjänst och erfarenhet av förhandlingar är meriterande
 • Erfarenhet från byggbranschen och dess kollektivavtal är ett plus men inget krav
 • Gärna erfarenhet av förändringsarbete

Dina personliga egenskaper:

 • Lösningsorienterad och självgående
 • Prestigelös, förtroendeingivande och diplomatisk
 • God samarbetsförmåga, en god lyssnare och lagspelare
 • Pedagogisk, rak och tydlig i din kommunikation
 • Förändringsbenägen och orädd, vågar tänka om och tänka nytt
 • Utåtriktad och positiv med god förmåga att etablera kontakter
 • Skriver och talar svenska och engelska obehindrat

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Vi samarbetar i rekryteringen med Novare Propell och du är välkommen att skicka in din ansökan via www.novarepropell.se. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Urval och intervjuer sker löpande. För frågor, vänligen kontakta Ebba Levin på ebba.levin@novarepropell.se. Mer information och ansökan - klicka HÄR

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.500 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår huvuduppgift är att förbättra näringsvillkoren för hela branschen såväl som för de enskilda företagen. Tillsammans driver vi ett antal frågor som syftar till att driva utvecklingen framåt för byggsektorn och skapa ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. www.sverigesbyggindustrier.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt