Skip to content

"Sofistikerad analys av flygresenärers rättigheter" - Juristuppsatser prisas av Konsumentverket

Foto: Johan Nilsson/TT

Två juriststudenter vid Stockholms universitet stod som segrare när Konsumentverket korade vinnarna av myndighetens årliga uppsatstävling. Flygresenärers rättigheter vid inställda avgångar och rättsliga konsekvenser av "influencers" handlingssätt var årets vinnande uppsatsämnen.

 

Totalt deltog 23 tävlingsbidrag från14 olika ämnesdiscipliner och 18 olika lärosäten i tävlingen. För segern belönades vinnarna med 25 000 kronor vardera. 

Årets vinnare är:

Max Giese, Stockholms universitet, för uppsatsen "Reklam i sociala medier - en kartläggning av influencers handlingssätt och de rättsliga konsekvenser som följer". Med motiveringen:

"En mycket välskriven och intressant uppsats som ger en god inblick i och kritisk diskussion av rättsläget, liksom de utmaningar som dold reklam i sociala medier innebär. Analysen rymmer väl underbyggd argumentation, hög trovärdighet och självständighet i slutsatser. Konsumentperspektivet är tydligt och är även klargörande för ett flertal berörda aktörer".

Johan Bergström, Stockholms universitet, för uppsatsen "Flygresenärers rättigheter vid inställda och försenade flyg". Med motiveringen:

"En mycket bra uppsats, som tar sig an ett aktuellt och föga utforskat ämne. Uppsatsen visar ingående förståelse för de grundläggande EU-rättsliga principer som styr samspelet mellan nationell rätt och EU-rätt. Metoden är välvald och tillämpas på ett övertygande sätt. Analysen är sofistikerad och kritiken mot utvecklingen i svensk rätt är väl underbyggd. Uppsatsen visar prov på originalitet och självständighet".

Konsumentverkets uppsatstävling går av stapeln varje år och syftar till att uppmärksamma uppsatser om konsumtion som är relevanta för Konsumentverket och konsumentpolitiken.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt