Skip to content

"Flytten i linje med regeringens önskemål" - Kronofogden flyttar 80 jobb ut i landet

Kronofogdens huvudkontor i Sundbyberg. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kronofogden flyttar cirka 80 årsarbetskrafter från Stockholm till kontor i andra delar av landet. Falun, Gävle, Kalmar, Karlstad, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Visby och Östersund är städer som nu får Kronofogdens verksamhet på orten.

 

- Vi satsar på orter där vi har förutsättningar för en långsiktigt bärkraftig verksamhet och där vi har viktiga samarbetspartners. På så vis kan vi ge bra service åt medborgarna och skapa samhällsnytta tillsammans med andra, säger Eva Carlquist, produktionsdirektör och chef över de berörda verksamheterna.

Beslutet är ett led i att fullgöra myndighetens uppdrag från regeringen om att öka antalet anställda utanför Stockholms län och innebär bland annat att kontoren i Handen och Täby avvecklas.

Dessutom flyttas verksamheten i Arvika, Hudiksvall och Mora till närliggande orter.

- Flytten ligger i linje med regeringens önskemål att stärka den statliga närvaron utanför Stockholm och ger oss möjlighet att satsa på orter där vi har förutsättningar att utveckla vår verksamhet, säger rikskronofogden Christina Gellerbrant Hagberg.

Tidigare i år har 35 årsarbetskrafter flyttats från Stockholm till Kristianstad, Luleå och Sundsvall enligt beslut från regeringen.

I dagsläget arbetar cirka 2 200 personer på Kronofogden och myndigheten har kontor på 37 orter i Sverige. Huvudkontoret finns i Sundbyberg utanför Stockholm.

 

  • Paulina Stén

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt