Skip to content

"Där använder man inte datorer" - datorförbud på Juridicum efter forskarresa till Harvard

Foto: TT

Juristprogrammet vid Uppsala universitet har förbjudit datoranvändning vid vissa seminarier. Beslutet fattades sedan medarbetare vid instutionen inspirerats av Harvard university i USA. 

 

- Vi har medarbetare som varit på forskningsvistelse vid Harvard i USA har goda erfarenheter med sig hem – där använder man inte datorer vid seminariediskussioner, säger professor Margareta Brattström, prefekt vid juristutbildningen, till SVT.

Studenter som pluggar andra och tredje terminen på juristprogrammet vid Uppsala universitet får inte längre använda sina bärbara datorer vid seminarier.

Beslutet har fått mycket kritik av studenterna vid juristprogrammet och enligt SVT pågår en namninsamling för att häva beslutet. 

Även studentkåren har riktat kritik mot beslutet och överväger att vidta åtgärder. 

- Vi avvaktar med att uttala oss om tillåtandet av datorer i undervisningen tills vi har kunnat kartlägga vad våra medlemmar tycker, säger ordföranden Anna Liliebäck till SVT

- Men jag kan redan nu säga att det har varit en del studenter som kontaktat oss och varit missnöjda med förbudet, säger ordföranden Anna Liliebäck.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt