Skip to content

Skanska söker arbetsrättsjurist

Supportfunktionen Avtal och Förhandlingar ansvarar för att säkerställa att Skanska Sverige hanterar lag och kollektivavtal på ett professionellt sätt, samtidigt som vi upprätthåller goda relationer med våra fackliga organisationer. Avtal och förhandlingar tillser att Skanska Sverige efterlever GDPR och stödjer även verksamheten vid lönehantering för yrkesarbetare, vid uppföljning av arbetsvillkor när vi använder underentreprenörer samt vid alla typer av arbetsrättsliga tvister. 

Tjänsten är organiserad inom Avtal och Förhandlingar, som är en specialistenhet inom HR, med placering på vårt fina huvudkontor på Kungsholmen. Enheten består av ca 15 medarbetare och vi är ett team som kännetecknas av ett nära samarbete och stort engagemang. 

Brinner du för arbetsrätt och drivs av att få lära andra?

I den här rollen är du rådgivare till HR och chefer i Skanska Sverige inom områdena arbetsrätt, kollektivavtal och förhandling. Du förbereder och genomför förhandlingar med fackliga motparter samt hanterar övriga arbetsrättsliga tvister. Utöver det kommer du också att informera och hålla interna utbildningar inom arbetsrätt och kollektivavtal.

Självständig och pedagogisk med hög samarbetsförmåga 

Det är egenskaper vi värdesätter i den här rollen. Vi ser även att du är skicklig i att kommunicera i tal och skrift och drivs av att finna lösningar.

Vi ser att du har en juristexamen eller personalvetarutbildning med inriktning mot arbetsrätt (eller annan relevant akademisk utbildning). Därtill har du minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrättens område samt att du arbetat med såväl förhandlingar som rådgivning inom kollektivavtal. Det är meriterande om du har hållit i utbildningar inom arbetsrätt och trivs i de sammanhangen.

Våra ledord och värderingar på Skanska styr vårt arbete och det är viktigt att det stämmer med dina egna värderingar för att du ska trivas hos oss. Värderingarna innebär i korthet att vi agerar med en hög nivå av transparens och etik, vi bryr oss om människor och miljö, vi drar nytta av mångfald och främjar en inkluderande arbetskultur. 

Stämmer detta in på dig - ansök redan idag då urval sker löpande!

Vi vill att du bifogar ditt CV och personliga brev i din ansökan. För att säkerställa rekryteringsprocessen så tar vi inte emot ansökningar via mail. Sista ansökningsdag är 2018-09-27. För mer information och ansökan klicka HÄR

Har du frågor? Kontakta Förhandlingschef Linda Stjerna på 073-316 10 47. 

Välkommen med din ansökan! 

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt