Skip to content

Lagstiftningens högborg i mobilen - riksdagen satsar på virtuell närvaro

Foto: "Upplev riksdagen"

Lagtisftningens högborg - Sveriges riksdag - står just nu i fokus inför dagens "upprop", talmans-valet, morgondagens öppnande och val av statsminister. Inför detta har riksdagen gjort en virtuell satsning där alla kan följa med bakom kulissserna - och bakåt i historien.  

 

I riksdagens satsning "Upplev riksdagen" kan man ta del av lagstiftningsprocessen och det demokratiska arbetet  men också på en historisk resa från rösträttens genombrott och fram till i dag.

- Man behöver inte längre resa till Stockholm och gå in i Riksdagshuset för att få upplevelsen av att vara på insidan av riksdagen, säger Anders Hagquist, kommunikationschef på Riksdagsförvaltningen.

- Dessutom får de digitala besökarna något extra genom att de får följa med bakom kulisserna genom riksdagens rum och vrår. 

Riksdagens många olika uppgifter och hur riksdagen arbetar skildras i den nya digitala upplevelsen.

Upplev riksdagen kretsar runt fem rum i Riksdagshuset - bland annat kammaren och den historiska Andrakammarsalen.

Riksdagen skriver:

"Gå den guidade turen som tar dig mellan rummen och upplev delar av riksdagen som inte visats upp förut. Förutom att se rummen i 360 grader kan du se flera filmer som beskriver riksdagsarbetet. Du får både träffa talmannen och höra flera ledamöter berätta om sitt arbete."

 

Upplev riksdagen - klicka här.

 


  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt