Skip to content

Kvalificerad jurist till vårt huvudkontor i Sundbyberg

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Vårt rättsliga arbete

Rättsavdelningen ska säkerställa en enhetlig rättstillämpning inom myndigheten och arbeta med att utveckla och förbättra regelverket. Avdelningen ansvarar för styrande dokument och för att ge rättsligt stöd till myndighetens ledning och den operativa verksamheten. Rättsavdelningen ansvarar också för beredning av myndighetens remissyttranden, skadeståndshantering och processföring i överrätt. 

Arbetet innebär en unik blandning av komplexa offentligrättsliga och civilrättsliga frågeställningar som rör allt mellan överskuldsättning till organiserad brottslighet. Integritetsfrågor och it-relaterade frågor har också stor betydelse liksom det ökade nationella och internationella samarbetet. 

Ditt nya jobb

Som verksjurist arbetar du med myndighetens rättsliga utveckling och styrning. Du handlägger kvalificerade och strategiskt viktiga juridiska frågeställningar inom avdelningens ansvarsområde. Vidare bidrar du med juridisk expertkompetens i olika projekt och uppdrag samt svarar på remisser. Du har många kontakter med chefer och medarbetare inom myndigheten och företräder även vid behov myndigheten externt.

Den verksjurist som vi nu söker kommer huvudsakligen att arbeta med frågeställningar inom det förvaltningsrättsliga området. Dina arbetsuppgifter bestäms närmare utifrån din kompetensprofil. 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?   

Din bakgrund  

Du som söker ska ha juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete exempelvis som assessor eller annan likvärdig erfarenhet. Det är meriterande att ha erfarenhet av kvalificerat arbete med förvaltningsrättsliga frågor, särskilt inom dataskydd och offentligt och sekretess. Det är vidare även meriterande med erfarenhet av lagstiftningsarbete och annat utredningsarbete, internationellt arbete inklusive EU-samarbete, e-förvaltningsfrågor inklusive elektronisk informationshantering, skadeståndshantering samt upphandlings- och avtalsfrågor.

Dina egenskaper 

Dina arbetsuppgifter varierar och vår verksamhet utvecklas. Därför vill vi att du ser förändringar som en utmaning och att du bidrar till effektiva lösningar. Eftersom Kronofogden genomför ett omfattande arbete med digitalisering av förvaltningen bör du ha intresse för detta digitaliseringen och de möjligheter det för med sig.  

Du har förmåga till helhetssyn och samtidigt lätt för att växla från det strategiska till det operativa samt att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga och att du självständigt kan lösa komplicerade frågeställningar och har ett gott omdöme. Du är flexibel och lösningsorienterad och kan med utgångspunkt i verksamhetens behov åstadkomma resultat och driva arbetet framåt.  

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att samarbeta och skapa och bibehålla goda relationer. Du har lätt för att kommunicera och anpassar ditt språk till mottagaren och har en mycket god stilistisk förmåga. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Information 

Anställningen är tillsvidare. Provanställning sex månader. 
Tillträde sker enligt överenskommelse. 
Urvalstester kommer att användas. 

Skatteverket genomför denna rekryteringsprocess på uppdrag av oss på Kronofogden. 

Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se  

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller – försäljare.   

 

Kontaktpersoner

Ulrika Lindén

Rättschef

010-579 25 09

 

Emma Rehnqvist Jackson

HR-konsult

010-5722465

emma.rehnqvist.jackson@skatteverket.se

Arne Lundgren

facklig kontaktperson ST

010-577 59 03

 

Clarence Eliasson

Facklig kontaktperson SACO

010-578 38 29

 

Du ansöker senast 2018-09-28 genom att klicka på knappen nedan.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt