Skip to content

Jurist till sektionen Fastighetsrätt, Gävle

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Sektionen Fastighetsrätt är en del av Fastighetsbildningsstöd inom Lantmäteriets division Fastighetsbildning. Vårt övergripande uppdrag är att lämna stöd åt fastighetsbildningsverksamheten och divisionsledningen i juridiska frågor. På så sätt arbetar vi för en enhetlig och effektiv rättstillämpning och för att skapa förutsättningar för digital fastighetsbildning. Vid sektionen arbetar för närvarande fem jurister och fyra lantmätare.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare vid Fastighetsrätt lämnar du juridiskt expertstöd i frågor som uppstår i samband med fastighetsbildningsverksamheten. Det betyder att du till exempel
• ger stöd och rådgivning inom det fastighetsrättsliga området till Lantmäteriets fastighetsbildningskontor, kommunala lantmäterimyndigheter och andra myndigheter,
• bevakar rättstillämpningen inom området och aktivt medverkar i utvecklingen av de författningar som gäller för Lantmäteriets verksamhet, 
• tar fram juridiska handböcker som används i förrättningsverksamheten,
• utvecklar och genomför kurser,
• deltar i olika utvecklingsprojekt kring fastighetsbildningsprocessen och gemensamma arbetsmodeller för den, samt
• skriver yttranden till domstolar, regeringen och andra myndigheter.

Placeringsorten är i första hand Gävle. Andra orter kan dock diskuteras. Arbetsuppgifterna innebär att resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid domstol eller annan statlig eller kommunal myndighet, advokatbyrå, bolag eller motsvarande. Du ska ha en god förmåga till rättslig analys och problemlösning och vara skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver vara pedagogisk och trivas med att stödja och vägleda andra.

Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring vid tingsrätt eller förvaltningsrätt. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som förrättningslantmätare eller om du genom annan yrkeserfarenhet har skaffat dig goda kunskaper om fastighetsbildning och förrättningsverksamhet och om de författningar som är relevanta för verksamheten (FBL, AL, LL, JB etc.). Erfarenhet från regeringskansliet och av författningsarbete är också särskilt meriterande.
Eftersom arbetet utförs tillsammans med andra jurister eller lantmätare är det viktigt att du har en prestigelös attityd och en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna sektionschefen Axel Berg, telefon 070-573 72 12. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Lars Malmevik, telefon 026-63 39 48 och för ST inom Lantmäteriet, Ann-Charlotte Zetterberg, telefon 026-63 31 16. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur Lantmäteriet behandlar personuppgifter

https://www.lantmateriet.se/personuppgifter?faq=328d

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/7969, senast 2018-10-02. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.

Mer information och ansökan klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt