Skip to content

Jurist till eHälsomyndigheten

Är du en självgående jurist som vill vara med och påverka hälsan för Sveriges invånare?

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom juridik med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Vi söker nu en jurist till vår enhet Juridik. På enheten Juridik arbetar idag fem jurister. Tillsammans kommer ni arbeta med att förmedla löpande juridisk rådgivning till såväl medarbetare som chefer inom verksamheten.  

Arbetet som jurist på myndigheten är mycket varierat och spänner över ett stort antal rättsområden, bland annat avtalsrätt, förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess, offentlig upphandling, IT-rätt och integritetslagstiftning.

Du erbjuds att arbeta i en stimulerande och modern miljö där juridiken spelar en central roll för verksamheten och där engagerande, motiverade och drivna personer blir dina kollegor.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Företa juridiska utredningar och analyser samt bistå verksamheten i frågor rörande avtal, förvaltningsrätt, integritetslagstiftning, offentlighet och sekretess, offentlig upphandling och IT-rätt
 • Bistå med juridisk specialistkompetens i myndighetens remissarbete, ofta innebärande utredningsarbete kring nuvarande relevant lagstiftning
 • Stödja myndighetens registratorsfunktion avseende exempelvis personuppgiftsfrågor och offentlighet- och sekretesslagstiftning
 • Utbilda myndighetens personal inom aktuella rättsområden

Vi söker dig som har:

 • Jur.kand. eller juristexamen (4,5 år)
 • Minst ett par års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, som bolagsjurist eller som jurist på myndighet, landsting eller kommun
 • Erfarenhet av minst ett av områdena avtalsrätt, förvaltningsrätt, dataskydds- och integritetslagstiftning, offentlig upphandling, och offentlighets- och sekretessfrågor
 • Förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och är serviceinriktad
 • En god analytisk och problemlösande förmåga kombinerat med en helhetssyn

Meriterande för tjänsten är:

 • Kunskap om den nya dataskyddsförordningen (GDPR)
 • IT-rätt

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som värdesätter att ha kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Kalmar.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Tina Hård, enhetschef på enheten Juridik 010- 458 62 97, HR-specialist Anna Bornäs, tel 010-106 07 15, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 28 september 2018

Mer information och ansökan klicka HÄR

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt