Skip to content

Bolagsjurist/Legal Counsel till Aasa Kredit Svenska AB

 

Position

Positionen som bolagsjurist hos AASA Kredit är en bred roll som innefattar allt från att upprätta kontrakt, kontrollera konsumentskydd, GDPR- och IP-frågor till att säkerställa att den svenska verksamheten bedrivs i enlighet med de lagar och regler som styr finansiell verksamhet i Sverige. 

I rollen kommer du b.la att ansvara för:

  • Rådgivning till företagsledningen gällande allmänna bolagsrättsliga frågor

  • Support till affärsutvecklingssidan

  • Rådgivning gällande konsumentkreditlagen och konsumentförsäkringslagen

  • Compliance-frågor

  • GDPR-frågor

  • Klagomål från kund

  • Utbildning av företagsledningen i juridiska frågor

  • Bevakning av trender och kommande lagstiftning på området

Du rapporterar direkt till AASA:s Country Manager i Sverige och arbetar nära AASA:s Head of Legal på koncernnivå som är placerad i Warszawa, Polen. Positionen är placerad i centrala Stockholm. 

Vi söker dig som är affärsmässig och pragmatisk. Du är en typisk ”doer” som får saker gjorda, du trivs i en snabbväxande entreprenöriell omgivning och lägger fokus vid kund- och affärsnyttan. Du har en akademisk examen inom juridik och omkring 5-6 års bred erfarenhet från en ledande advokatfirma eller som bolagsjurist inom finanssektorn, IT eller telecom. 

Vi ser det som meriterande om du har internationell erfarenhet eller tidigare erfarenhet av att arbeta i en dynamisk och snabbväxande miljö. Du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå. 

Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett snabbväxande och ansvarstagande FinTech-bolag med stora internationella utvecklingsmöjligheter i takt med att bolaget växer. Du ges möjlighet att få ett heltäckande grepp om bolagets juridik och du har en stor möjlighet att påverka. 

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13284). Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snart som möjligt men senast den 25 september. Eventuella frågor besvaras av våra konsulter på Mercuri Urval, Lennart Jansson på telefon 0732-30 35 94 alt. lennart.jansson@mercuriurval.com eller Adam Bergström på telefon 070-928 29 87 alt. adam.bergstrom@mercuriurval.com.

 

Mer information och ansökan - klicka HÄR

Om företaget

AASA är ett FinTech-bolag som grundades 2010 och har idag verksamhet i Sverige, Finland och Polen. AASA erbjuder idag blancolån med 1-3 års återbetalningstid genom en smidig och transparent process som ger snabba besked. I Sverige är AASA digitala i allt de gör vilket innebär att de kan hålla ner kostnaderna och därmed även räntorna till sina kunder. AASA erbjuder endast lån till de som kan visa upp tillräckligt starka ekonomiska förutsättningar. De tar stort ansvar i deras verksamhet genom att bedöma varje ansökan med ett avancerat system och endast ge lån när de bedömer att kunden har möjlighet att betala tillbaka lånet under lånetiden. 

Aasa Kredit Svenska AB är en del av koncernen Supernova som är baserat i Luxemburg och har självklart tillstånd från svenska Finansinspektionen för deras verksamhet. Utöver detta följer de riktlinjerna från European Coalition For Responsible Credit kring ansvarsfull kreditgivning. Läs mer på: www.aasakredit.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt