Skip to content

TLV söker jurist

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

Arbetsuppgifter
Som jurist på TLV arbetar du nära och tvärprofessionellt tillsammans med bland annat utredare och ekonomer. Tillsammans tar ni fram underlag för beslut om regler för vilken tandvård som staten ska subventionera. Du och dina kollegor i arbetsgruppen presenterar det ni kommer fram till inför den nämnd som fattar beslut om våra regler. Arbetet innebär mycket interaktion internt men även med externa aktörer som till exempel representanter för tandvården. Inom enheten finns ansvarsområden som ibland kräver bedömningar kring hantering av frågor rörande personuppgifter och sekretess.

TLV bedriver tillsyn enligt förmånslagen och som jurist ska du även arbeta med förelägganden och överklaganden inom tillsynsverksamheten. Underlag för tillsynen är bland annat analyser av data om försäljningen av och tillgängligheten till receptbelagda läkemedel. Utifrån dessa tas underrättelser och beslut fram i samarbete med analytiker och utredare. Tillsynsverksamheten på TLV breddas och metoder utvecklas kontinuerligt och i det arbetet deltar även juristerna aktivt.

Bland övriga uppgifter ingår att medverka i handläggningen av statsstöd till apotek i glesbygd, svara på remisser, medverka i jävs- och sekretessbedömningar, göra rättsutredningar samt i övrigt bistå med juridisk sakkunskap. Beroende på din bakgrund kan det i arbetsuppgifterna också ingå kvalificerat juridiskt utredningsarbete i frågor som rör det juridiska ramverk som ligger till grund för verksamheten. Myndigheten utvecklar ständigt arbetssätten och har nyligen inrättat en rättsenhet i syfte att ytterligare effektivisera det juridiska arbetet på myndigheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen samt flera års erfarenhet av föreskrifts- eller författningsarbete på myndighet eller departement. Det är meriterande om du har arbetat med rättsområdena förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt den särskilda lagstiftning som rör TLV:s verksamhetsområden. Det är även meriterande om du har arbetat med tillsyn.

För arbetet är det viktigt att du som person är bra på att samarbeta, ta initiativ, lösa problem och uppnå resultat. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig strukturerat, tydligt och lättbegripligt i tal och skrift. Då vi ser en framtid för en person som även kan arbeta med strategisk utveckling av TLV:s arbetssätt så är det meriterande om du har god förmåga att arbeta och tänka strategiskt.

Anställningsform
Anställningen är tidsbegränsad och sträcker sig till 1 mars 2020.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 1975/2018 senast den 22 augusti.

För mer information och ansökan klicka HÄR

Övrigt
TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

Kontaktpersoner

Gun-Britt Lundin

Enhetschef, Tandvårdsenheten

08–568 420 89

gun-britt.lundin@tlv.se

Eva Finder (t o m 24/7)

SACO

08-568 420 57

eva.finder@tlv.se

Christian Larsen (fr o m 23/7)

ST

08-568 420 61

christian.larsen@tlv.se

Ida Ahlberg (fr o m 6/8)

SACO

08-580 075 40

ida.ahlberg@tlv.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt